Aletta en Fabian winnen Pearkekeatsen

Zondag 15 juni 2014 Bolsward. Bij aanvang van de kaatspartij waren er vele aanwezigen op het kaatsveld. Dit kwam echter door de lopers van de Hollandia run. Er waren 12 parturen deze dag op de lijst van het Slagerij de Boer pearke keatsen. De lijst was niet groot, maar het kaatsniveau was wel hoog.

In de eerste omloop werden de meeste partijen gemakkelijk beslist. Alleen in de partij van Johan Bekema met dochter Anneke tegen Ryanne Reinsma en Gijsbert Knol kwam een 5-5 aan de telegraaf te hangen. Waarin het laatst genoemde pearke aan het langste eind trok.

In de verliezersronde waren Freerkje Walsma en Cor van Zuiden met een eindstand van 5-2 6-6 te sterk voor Rika van Dijkhuizen en Pieter Veenstra. Ook moesten na een verliespartij Bekema senior met dochter Anneke strijden tegen zoon Leon en Anneke van Popta. Dit familieduel werd met 5-3 6-6 gewonnen door junior en vriendin. In deze ronde wonnen Marjet Jellesma en Ane-Jan Knol met 5-2 6-6 niet al te moeilijk van Marieke Kuiper en Gert-Jan Abma.

Na een overwinning ging Rene Tiesma in de winnaarsronde samen met Lieke van As de strijd aan met zijn eigen vrouw Anneke Tuininga en Werner Draaisma. Met 5-3 6-6 werd vrouwlief naar huis gestuurd. De punten in de partij tussen Femke met vader Arno Eisma en Ryanne met Gijsbert werden gelijk verdeeld. Bij een 5-5 6-4 stand konden Femke en Arno de kaats behouden en daardoor de overwinning binnen halen. De derde partij in deze omloop werd zeer spannend verkaatst. Aletta van Popta met Fabian Noordhuis wonnen met alles aan de hang van Michelle Bruinsma en Paul Westra.

In de derde omloop wonnen in de verliezersronde Freerkje Walsma en Cor van Zuiden van Anneke van Popta en Leon Bekema met een 5-4 6-4 stand. Met een staand nummer kwamen Marjet en Ane-Jan in de finale van de verliezersronde. In de winnaarsronde kaatsten Lieke van As met Rene Tiesma tegen Femke en Arno Eisma om een finale plekje. Ook in deze partij ging het gelijk op waarbij het uiteindelijk Lieke en Rene de overwinning binnen haalden met een 5-5 6-2 eindstand. Aletta en fabian bereikten de finale door een staand nummer.

De finale van de verliezersronde was ook spannend. Freerkje en Cor waren hier uiteindelijk te sterk voor Marjet en Ane-Jan. De eindstand was 5-5 6-0. In de finale van de winnaarsronde werd de partij sneller beslist. Aletta en Fabian maakten weinig fouten en konden regelmatig een balletje over de bovenlijn slaan. Daarbij sloeg Rene te vaak een balletje buiten. Met een bovenslag wonnen Aletta en Fabian met 5-2 6-4 de kransen bij het Pearkekeatsen 2014.

Uitslag:

1eprijs: Aletta van Popta & Fabian Noordhuis
2eprijs: Lieke van As & Rene Tiesma
3eprijs: Femke Eisma & Arno EIsma
1eprijs verl.: Freerkje Walsma & Cor van Zuiden
2eprijs verl.: Marjet Jellesma & Ane-Jan Knol
Scroll naar boven