Anneke en Peter winaars Pearkekeatsen 2020

Een van de eerste ledenpartijen dit kaatsseizoen in Bolsward was het Pearkekeatsen afgelopen zondag 19 juli 2020. Wederom gesponsord door Slagerij de Boer. Van de 10 paartjes op de lijst wonnen Anneke Tuininga en Peter van Zuiden de kransen.

Er werd gekaatst in drie poules, waarbij vooraf niet gelijk aan te wijzen was wie het sterkere duo zou worden. Niet alleen door de oud ‘Freule-, PC-, Ald Meijers, NK-, etc.’ winnaars werd er hoogstaand gekaatst, maar ook de overige kaatsers en kaatsters lieten hun kwaliteiten zien. In poule A wisten José Cuperus en Robert Cuperus beide partijen te winnen en gingen daardoor naar de halve finale. In poule B waren overduidelijk Anneke Tuinenga en Peter van Zuiden met slechts 2 tegen-eersten per partij de poulewinnaar, waardoor zij in de halve finale belanden. In poule C gingen er 4 pearkes strijden voor de poule-winst en om direct door te gaan naar de finale. In deze poule werden Kim Mollinga en Hendrik Bouwhuis de overduidelijke winnaar door alle 3 partijen te winnen.

De halve finale was een snelle race van Anneke en Peter richting de winst. José en Robert behaalden toch nog 2 eersten maar moesten hun meerdere erkennen. De pittige partijen in poule A tegen het jonge talent wisten ze te winnen, maar daar waren ze in deze ronde mogelijk nog niet helemaal van hersteld.

In de finale stonden Anneke en Peter wederom zeer sterk te kaatsen, maar dit deden Kim en Hendrik ook. Het ging lange tijd gelijk op met het verdelen van de eersten. Maar vanaf een 4 eersten gelijk konden Kim en Hendrik de sluwe opslagballen van Anneke niet meer goed het perk uit krijgen. Met een 5-4 en 6-0 eindstand wonnen Anneke en Peter deze partij en daarmee de prachtige kransen en de hoogste waardebonnen van partijsponsor Yde de Boer. Het was een geslaagde dag en er werd met gepaste onderlinge afstand nog even gezellig nagezeten voor de kantine.

Uitslag:

  • 1e prijs Anneke Tuinenga en Peter van Zuiden
  • 2e prijs Kim Mollinga en Hendrik Bouwhuis
  • 3e prijs José Cuperus en Robert Cuperus
Scroll naar boven