AP van der Feer partij

AP van der Feer partij Kabouters/ Welpen

Op donderdag 6 juni werd er voor de kabouters en de welpen een avondleden partij gehouden. Alle 10 kabouters die al lid zijn van de vereniging deden mee. Voor de welpen waren er 9 leden die mee deden op deze avond.

De kabouters deden deze avond het beginners spel. Ze speelden met teams van 2 en kaatsten met een grote gele bal. Elk partuur kaatste 4x en had 1x pauze. Er werd spannend gekaatst en er waren 4 wedstrijden waarbij het 5 – 5 6 – 6 werd. Er werd zowel goed op- als uitgeslagen. Tussendoor was er mooi tussenspel en goeie reddingen van de kinderen.

Aan het einde van de wedstrijden werden de eersten en tegen eersten geteld en waren de winaars bekend. Omdat Lyset en Marit alle wedstrijden hadden gewonnen was het duidelijk dat zij de nummer 1 waren met 28 eersten voor. De 2de prijs ging naar Sanne en Iris met 21 eersten.

1ste prijs: Lyset Westra en Marit Dijkstra

2de prijs: Sanne Dijkstra en Iris Terpstra

De andere kinderen kregen een aanmoedigingsmedaille. Dit was voor hen de eerste echte wedstrijd die ze gespeeld hebben. Ze hebben het fantastisch gedaan en lieten al goed zien hoe goed ze getraind hebben.

De welpen kaatsten in drie verschillende lijsten, dus elke keer met een andere maat. Helaas hadden we als jeugdcommissie niet heel goed opgelet en bleek dat Rosanne en Sybrich drie keer bij elkaar zaten. We moesten dus even afwachten hoe dit zich zou ontwikkelen. De welpen kaatsten dus voor zichzelf en er waren een 1e en 2e prijs voor de jongens en een 1e en 2e prijs voor de meisjes.

Bij de jongens was het erg spannend! Jesse en Jurre hadden beide alle drie hun wedstrijden gewonnen, dus stonden beide op 21 punten. Het kwam dus aan op de tegeneersten. Dit viel uit in het voordeel van Jurre, hij had maar 8 tegeneersten, Jesse had 9 tegeneersten.

Ook bij de meisjes was het erg spannend! Er waren drie met 13 punten, Fenna had echter 17 eersten tegen en viel daardoor net buiten de prijzen. Waar we al ‘bang’ voor waren, gebeurde natuurlijk. Rosanne en Sybrich werden beide tweede! Geen probleem van gemaakt, een beker bij besteld en beide dames kunnen er nu van genieten. Naomi werd eerste, zij had maar één puntje meer dan Rosanne, Sybrich en Fenna, namelijk 14.

Welpenjongens

1e prijs: Jurren Beintema

2e prijs: Jesse Velting

Welpenmeisjes

1e prijs: Naomi Ykema

2e prijs: Rosanne Velting en Sybrich Ouderkerken

AP van der Feer partij Pupillen/ Schooljeugd

Op 20 juni organiseerden we de AP van de Feerpartij voor de pupillen en de schooljeugd categorie. Dit jaar hadden we als jeugdcommissie besloten deze partij over 2 avonden te verdelen om de drukte die komt kijken bij het organiseren van een partij een beetje te verdelen. Onze ervaring was er positief. Alle jeugd kon voldoende aandacht krijgen en hoefde in tegenstelling tot andere partijen waarbij alle categorieën gelijktijdig mee doen, niet op elkaar te wachten.

Onder prachtige omstandigheden gingen de onze pupillen en de schooljeugd de strijd met elkaar aan.

De volgende leden zijn in de prijzen gevallen:

Bij de pupillen jongens won Hedzer Prinsen de tweede prijs en won Rouke Hooghiemstra de krans en natuurlijk ook een prachtige beker van AP van der Feer.

Hedzer Prinsen

Rouke Hooghiestra

Bij de pupillen meisjes won Minke Tjalsma de tweede prijs en won Ylza Terpstra de eerste prijs en dus de krans met ook een prachtige beker van AP van der Feer.

Minke Tjalsma
Ylza Terpstra

Bij de schooljeugd vielen alleen de meiden in de prijzen. Marije Kuperus won een mooie derde prijs. De tweede prijs was voor Judith Cuperus en Noa Elsinga won de krans en kreeg ook een prachtige beker van AP van der Feer.

Marije Kuperus
Judith Cuperus

Bedankt voor jullie deelname en
Sporthuis AP van der Feer bedankt voor de sponsoring!

Scroll naar boven