Autobedrijf Jaarsma BoHa-partij verslag

Zondag 2 juni stond dit jaar in Bolsward de Autobedrijf BoHa-partij op het programma. Slechts 18 deelnemers vonden de weg om zich op geven. Een teleurstellend aantal voor deze toch mooie wedstrijd.

Op ’t Oordje was het een kille bedoening voor de toeschouwers. De deelnemers vonden het prima weer. Niet te warm en niet te koud, mooi weer om te kaatsen dus.

De deelnemers waren verdeeld in twee poules van drie. De poulewinnaars moesten strijden om de kransen en forse waardebonnen.

In poule A ging de winst naar Julian Faber, Nynke Groenveld en Gerard Ypma. Zij wonnen beide poulewedstrijden en gingen dus ongeslagen naar de finale.

Robert Cuperus, Marrit Meijer en Jan de Boer wonnen hun beide poulewedstrijden in groep B. Ook zij gingen dus ongeslagen naar de finale.

De finale werd me een kraker van jewelste. Om en om werden de bordjes verdeeld. Het kon dan ook niet uitblijven dat al het hout aan de telegraaf kwam te hangen. Op die stand kwam er eerst nog een kaats te liggen. Het was Marrit die de eer had de kaats te verdedigen. Ze bracht de bal naar het perk, maar Julian kon er prachtig  onder stappen en wist de bovenlijn te passeren.

De eerste prijs en de kransen gingen dus naar Julian Faber, Nynke Groenveld en Gerard Ypma. De tweede prijs was voor Robert Cuperus, Marrit Meijer en Jan de Boer.

Scroll naar boven