Avondledenpartij 12 augustus

Ondanks de hittegolf, de laagstaande zon en het feit dat vlak voordat de partij begon iemand moest afzeggen kon de partij om 18.30 uur beginnen.

De 28 kaatsers kaatsten individueel in vier klassen. De prijzen bestonden uit waardebonnen die zijn te verzilveren bij Lekker 1890.

A-klasse

De prijs in de A-klasse ging naar Gosse Reitsma die als enige zijn drie partijen wist te winnen.  Tweede werd Julian Faber die twee partijen in winst omzette en eentje verloor met 5-5.

Gosse Reitsma

B-klasse

Ook in deze klasse was er maar eentje die alle drie partijen in winst omzette. Dit was Cor Politiek. Tweede werd Rutger Vallinga met twee verliespartijen op 5-5 en een winstpartij. Tot slot was de derde prijs voor Robert Cuperus. Robert won twee keer en verloor een partij met 5-2.

Cor Politiek
Rutger Vallinga
Robert Cuperus

C-klasse

Jan de Boer zette als enige al zijn drie partijen in winst om. Hij ging dan ook met de krans naar huis. Tweede werd Jeen Houtsma met twee winstpartijen en een verliespartij met 5-4. Wie de derde prijs won was zeer spannend. Na enig rekenwerk bleek dit Jan Houwer te zijn. Jan had met 17 punten voor net een eerst minder tegen dan Kim Mollinga.

Jan de Boer
Jeen Houtsma
Jan Houwer

Klasse aanstormend talent

In deze klasse won Kees Bekema samen met Rixt Blanke de drie gekaatste partijen. Beiden hadden dus 21 punten voor. Rixt kreeg 12 eersten tegen; Kees 9. De krans was dus voor Kees en de premie ging naar Rixt.

Kees Bekema
Rixt Blanke
Scroll naar boven