Avondledenpartij Succesvol

Woensdag 14 augustus stond de tweede avondledenpartij op het programma. Zo midden in de vakantietijd, buienradar dat niet meewerkte en de revanch-Freule, was een opkomst van 24 deelnemers boven verwachting.

Iedereen kon drie keer kaatsten met andere maten. De deelnemers waren ingedeeld in vier klassen en in elke klasse was een krans te winnen. De prijzen bestonden dit keer uit bonnen van Lekker 1890.

Elke partij begon met spellen gelijk om toch iedereen drie partijen te laten kaatsen.

23 kaatsers waren om 18.00 uur aanwezig, maar met invaller Tymen Bijlsma voor Kees Bekema, die als invaller voor Dietmer Kuperus de derde prijs won op de revanche-Freule, konden we toch op tijd beginnen.

In de A-klasse ging de krans naar Sander Bruinsma. Hij won, net als Gijsbert Knol, al zijn drie partijen, maar had met 11 tegen-eersten een beter resultaat dan Gijsbert (13 tegen).

Jan Houwer was de enige in de B-klasse met drie winstpartijen. Hij ging dus met de prachtige krans naar huis. Tweede werd de op het laatste moment opgetrommelde Rutger Vallinga. Hij won twee partijen en verloor er eentje met 3-5.

In de C-klasse ging de krans naar Piet van Zuiden. Hij was de enige met drie winstpartijen. Tweede werd Kees Bekema met twee winstpartijen en een verliespartij met 5-5. Zo won Kees Bekema twee prijzen op een dag. Voor Kees een dag om in te lijsten. Dit zal hem wel nooit meer overkomen. Bij de dames waren er drie prijzen te verdelen. De krans ging naar Feikje v/d Burg-Bouwhuis die de enige was met drie winstpartijen. Lisanne Leijenaar werd tweede met twee winstpartijen en een verlies met 5-4. Tot haar grote verrassing ging de derde prijs naar Michelle Verbeek-Bruinsma. Zij won een partij en verloor er twee, beiden met 5-5, en kwam zo op 17 punten.

Scroll naar boven