Bloemen van Iris partij 2015

Zondag 2 augustus werd er de jaarlijkse boha-partij verkaatst. Omdat deze partij door ‘Bloemen van Iris’ wordt gesponserd werd het de Bloemen van Iris partij genoemd. Onder prachtige weersomstandigheden werd er deze dag door 11 partuur om de prijzen gestreden. Het aantal partuur was wat aan de magere kant maar zal zeker door de vakantie beïnvloed zijn. Zo over de gehele dag werd er sportief en fanatiek gekaatst. In de 1e omloop waren het partuur 3: Willem-Jan Postma, Jaring Ypma en Clara Houtsma tegen partuur 4: Thijs Strikwerda, Gerard Ypma en Trijntje Groenhout redelijk aan elkaar gewaagd. Maar op 5-5 ging het mis met partuur 3……5-5/0-6.

In de 2e omloop waren het vooral partuur 11 (met een staand nr) Sybren Poelsma, Bauke Cuperus en Peter Siemensma vs. partuur 2 Leon Bekema, Ids de Boer en Sjaak Bekema die er een waar spetakel van maakten. Bij de stand 5-5/6-6 ging partuur 2 ten onder door een zitbal. Partuur 7 met Tjerck Karsten, Rudy Huitema en Lianne de Boer kon deze middag niets verkeerd gaan; als een ware tornado leide Tjerck zijn maten naar de finale. Mochten jullie denken dat in de finale de storm ging liggen kwam bedrogen uit…….met 5-0/6-4 walsten ze over het partuur van Sybren Poelsma heen.

In de verliezers ronde streden moeder Clara vs zoon Cor in de finale tegen elkaar. De bordjes werden eerst eerlijk verdeeld maar uiteindelijk won partuur3 met 5-3/6-4. Na deze schitterende dag werden de prijzen, aangeboden door Bloemen van Iris, door José uitgereikt. Vooral de kransen waren een lust voor het oog…….. daar was iedereen het wel over eens.

Scroll naar boven