Bloemen van Irispartij 2017

Bloemen van Irispartij 2017.

Onder prachtige weersomstandigheden (met uitzondering van de harde wind misschien) werd op 30 juli 2017 door 10 parturen gestreden om de prijzen in de Bloemen van Irispartij. Door deze bloemisterij waren mooie bloemen alsmede bloemenbonnen ter beschikking gesteld. Ook de kransen waren door Iris verzorgd en bleken zo zwaar van de bloemen dat de latere prijswinnaars bij het fotomoment door de knieën zakten.

Na de eerste omloop waarin 2 partijen op 5-5 werden beslist en de andere ook een spannend verloop lieten zien, werd de partij voortgezet in een winnaars- en verliezersronde.

In de winnaarsronde trokken Julian Faber, Johan Bruinsma en Berry de Jong aan het langste eind met 5-1 6-2 tegen Sjoerd Teake Kooistra, Pieter Feenstra en Cor Knol.

Sander Bruinsma, Ferdinand van der Zee en Willeke van der Belt waren te sterk met 5-2 6-2 voor Gijsbert Knol, Ids de Boer en Jeanne Galema. Sander en consorten kregen een staand nummer terwijl Leon Bekema, Tjebbe Galema en Shirley Beets probeerden om partuur Julian Faber te verschalken. Met 5-4 6-4 lukte dit net niet waardoor zij tevreden moesten zijn met de 3e prijs. De finale tussen vader en zoon Bruinsma met hun maten gaf een verbale strijd te zien. Johan gaf zijn zoon een lesje in kaatsen door veelvuldig de bal binnen het perk te brengen en daarmee te scoren. Ook als balkeerder wist Johan zijn mannetje te staan. Uiteindelijk trok hij met zijn partuurgenoten aan het langste eind door met 5-3 6-2 te winnen.

De verliezersronde gaf wat minder spannende partijen te zien. Anne Jan Knol, Bauke Cuperus en Arlies van der Brug wonnen gemakkelijk de 2e omloop van Gerst Jan Karsten, Johan Bekema en Clara Houtsma met 5-1 6-6. In de 3e omloop waren zij met 5-1 6-0 te sterk voor het partuur Reinder Boschma, Rutger Vallinga en Suus Hettinga en bereikten zij de finale.
Hier troffen zij het partuur Idske Zijlstra, Frans Bekema en Peter Siemensma dat eerder gewonnen had van Arno Eisma, Jaap van der Wal en Tryntsje Bouma met 5-3 6-0. Na een gelijk opgaande strijd tot 5-4 kwamen Ane-Jan c.s. op 6-4. Door Peter Siemensma werd schoonzoon Bauke Cuperus op een opgooier getrakteerd die Bauke in stijl op de boven sloeg en de partij daarmee besliste.

De uitslag, winnaarsronde:

1e prijs: Julian Faber, Johan Bruinsma en Berry de Jong

2e prijs: Sander Bruinsma, Ferdinand van der Zee en Willeke van der Belt

3e prijs: Leon Bekema, Tjebbe Galema en Shirley Beets

Verliezersronde:

1e prijs: Ane-Jan Knol, Bauke Cuperus en Arlies van der Brug

2e prijs: Idske Zijlstra, Frans Bekema en Peter Siemensma

Kijk HIER voor meer foto’s van deze partij!
Scroll naar boven