BOHA – Automobielbedrijf Jaarsma partij 17 juli 2016

BoHa – Automobielbedrijf Jaarsma partij.

Op 17 juli 2016 werd deze partij gespeeld op ’t Oordje – onder prachtige kaatsweer omstandigheden – door leden van de kaatsverenigingen van Hartwerd en Bolsward. Eindelijk een lekker zonnetje en een heerlijk briesje om het niet al te warm te maken. Door Automobielbedrijf Jaarsma uit Hartwerd waren de prijzen beschikbaar gesteld waar 10 parturen om streden. Om 11 uur werd iedereen welkom geheten en kon de strijd losbarsten.

In de 1e omloop werden spannende partijen gespeeld waarbij veel beslissingen op 6-6 vielen. Een van die partijen was van het partuur Ferdinand van der Zee, Jaap van der Wal en Sjaak Bekema tegen Cor van Zuiden, Cor Knol en Teake Kooistra. Hoewel de einstand van 5-0 6-4 anders deed vermoeden. Dit winnende partuur ging echter in de 2e omloop met bijna dezelfde cijfers 0-5 2-6 tegen Sander Bruinsma, Pieter Feenstra en Tessa Booms roemloos ten onder. Omdat Sander, Pieter en Tessa in de volgende ronde een staand nummer hadden waren zij hiermee al finalist geworden.

Het partuur van Cor Jacobsen, Rudy Huitema en Larissa Zuidema ging redelijk gelijk op tegen Hendrik Bouwhuis en zijn maat Gert Jan Abma. Door een afzegging speelden zij het met zijn tweeën. Desondanks trokken zij de partij op 5-5 6-0 naar zich toe. Cor en kornuiten  moesten het ook in de 2e omloop afleggen tegen Leon Bekema, Bauke Cuperus en Sijbrich Wiersma. Deze laatsen hadden in de 1e omloop met 5-4 6-4 verloren van Gijsbert Knol, Rutger Vallinga en Trijntsje Bouma. Ook in de 1e omloop wonnen Sjoerd Kooistra, Johan Bekema en José Cuperus nipt met 5-5 6-4 van Werner Draaisma, Gert Jan Karsten en Clara Houtsma.

Hendrik en Gert Jan wonnen vrij eenvoudig in de 2e omloop van Gijsbert, Rutger en Trijntje ondanks het verbale geweld. In de 3e omloop verloren zij echter met 5-4 6-2 van Sjoerd, Johan en José. Mede misschien door de enkelblessure die Gert Jan opliep. Hendrik en Gert Jan werden hiermee  3e in de winnaarsronde.

In de verliezersronde verloren Cor, Rudy en Larissa van Leon, Bauke en Sijbrich. Vervolgens wonnen de laatsten in de 3e omloop van Werner, Gert Jan en Clara met 5-2 6-0 en plaatsen zich voor de finale van de verliezersronde waarin zij uitkwamen tegen Arno Eisma, Johan Bruinsma en Arlies van der Brug. Arno en consorten hadden de 1e omloop verloren van Sander, Pieter en Tessa. De 2e omloop werd gewonnen van Ferdinand, Jaap en Sjaak waarna zij met een staand nummer in de finale kwamen tegen Leon, Bauke en Sijbrich.

De finale in de verliezersronde was snel gebeurd. Met 5-0 6-4 wonnen Leon, Bauke en Sijbrich van Arno, Johan en Arlies.  De finale bij de winnaars duurde iets langer maar op 5-2 6-6 sloeg Johan Bekema (Hartwerd) de kaats voorbij en won hij met Sjoerd en José toch eenvoudig van Sander, Pieter en Tessa.

De uitslag:

Winnaarsronde: 1e Sjoerd Kooistra
Johan Bekema
José Cuperus
2e Sander Bruinsma
Pieter Feenstra
Tessa Booms
3e Hendrik Bouhuis
Gert Jan Abma
Verliezersronde: 1e Leon Bekema
Bauke Cuperus
Sijbrich Wiersma
2e Arno Eisma
Johan Bruinsma
Arlies van der Brug

Door dhr. Jaarsma van Automobielbedrijf Jaarsma werden de prijzen uitgereikt die bestonden uit een autopoetspakket voor de 1e prijs winnaars en waardebonnen. Volgend jaar zijn we weer van de partij in Hartwerd.

Meer foto’s vind je HIER.

en speciaal voor Leon Bekema: De groeten aan Mem

Scroll naar boven