BoHa automobielbedrijf Jaarsmapartij 2022

Op zondag 3 juli 2022 werd de 2 jaarlijkse BoHa partij gekaatst met 10 parturen op de lijst. Er werd gespeeld in een winnaars- en verliezers ronde.

De partij van 2022 werd onder zonnige omstandigheden gestart met een gelijke verdeling tussen Bolsward en Hartwerd. In elk partuur was een dame ingedeeld. Hoewel de weersverwachting voor later op de dag buien met mogelijk onweer was, dreef alles mooi bij ‘t Oordje langs.

In de 1e omloop wonnen Julian Faber, Cor van Zuiden en Geertje Hannema eenvoudig met 5-0 6-4 van Albert Reinsma, Geartsje Pols en Teake Kooistra.
Ook Ferdinand van der Zee, Judith Cuperus en Arjen Hettinga waren met 5-0 6-4 geen partij voor Gosse Reitsma, Nynke Groenveld en Gerard Ypma.
De partij tussen Rutger Vallinga, Tessa Booms en Rogier Feenstra werd nog wel even spannend maar op 5-4 6-6 verloren door Erik Booms, Rejan Okkema en Jeen Houtsma.
Pieter Feenstra, Jan de Boer en Shirley Beets legden het met 1-5 4-6 af tegen Robert Cuperus, Leo Bekema en Geartsje Karsten.
Hidzer Boogaard, Jaap van der Wal en Esther Cuperus konden het net niet bolwerken tegen Tjerk Okkema, Johan van der Zee en Chris Lemke en gingen er met 4-5 6-6 van af.

In de winnaarsronde was het partuur van Julian Faber te sterk voor het partuur van Ferdinand van der Zee (5-2 6-2). Partuur Rutger Vallinga moest het na een lange pot afleggen tegen het partuur van Robert Cuperus (4-5 4-6).

In de halve finale was het partuur Julian Faber ook te sterk voor partuur Tjerk Okkema waardoor eerst genoemden met 5-1 6-2 door gingen naar de finale tegen partuur Robert Cuperus.

In deze finale had Leo Bekema de pech zich voor in het perk te verstappen waardoor hij met knieklachten het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Tessa Booms. Helaas kon ook deze wissel niet tegen het geweld van partuur Julian op die wonnen met 5-2 6-6.

In de verliezersronde verloren partuur Albert Reinsma met 5-2 6-4 van partuur Gosse Reitsma.
Partuur Erik Booms won met 5-3 6-2 van partuur Pieter Feenstra.

In de halve finale werd er fanatiek gekaatst voor een plek in de finale tussen het partuur van Hidzer Boogaard en het partuur van Gosse Reitsma. De laatsten wonnen uiteindelijk met 5-3 6-2 mede dankzij degelijk opslagwerk van Gerard Ypma.

In de verliezersfinale ging het redelijk gelijk op totdat Jeen Houtsma het op zijn heupen kreeg en 3 ballen achter elkaar over de boven sloeg. De daar vrijwillig zittende keurmeester Sietse en Koos kregen last van de schouder van het telkens maar aangeven dat die ballen boven waren.
Deze bovenslagen waren de ommekeer in de partij waardoor het partuur van Erik Booms de partij won met 5-3 6-2 van het partuur van Gosse Reitsma.

Al met al een mooie dag en hopelijk volgend jaar in Hartwerd bij de HaBo partij nog wat meer parturen!

Onderstaand de foto’s van de diverse winnaars.
Meer foto’s te vinden in het album via deze link: https://myalbum.com/album/YmnbczHB3nyLuz/

1e prijs: Julian Faber, Geertje Hannema en Cor van Zuiden
2e prijs: Leo Bekema, Robert Cuperus en Geartsje Karsten.
3e prijs: Johan van der Zee, Chris Lemke en Tjerk Okkema.

Verliezersronde:

1e prijs: Jeen Houtsma, Rejan Okkema en Erik Booms.
2e prijs: Gerard Ypma, Nynke Groenveld en Gosse Reitsma.

Scroll naar boven