BOHA partij 2018

Geslaagde BOHA partij.

Op zondag5 augustus 2018 werd de Bolsward/Hartwerd – kortweg BOHA – partij verkaatst op het Oordje te Bolsward.  Aan deze door automobielbedrijf Jaarsma uit Hartwerd gesponsorde partij deden slechts 6 parturen mee. Mede door de vakantie en andere evenementen viel de opkomst wat tegen maar dat weerhield deze 6 parturen er niet van er een mooie kaatsdag van te maken. Er werd gekaatst in 3 poules waarbij iedereen 2 keer kaatste.

In poule A bleken Cor Jacobsen, Jan de Boer en Chris Lemke lang niet opgewassen tegen Leon Bekema, Robert Cuperus en Elske Galema. Ook in de 2e partij trok Cor zijn partuur aan het kortste eind door te verliezen van Ferdinand van der Zee. Michelle Bruinsma en Leo Bekema. Deze partij was wel een stuk spannender met een 5-5 2-6 eindstand voor het partuur van Leon.  De partij tussen de parturen van Leon en Ferdinand was ook spannend maar ook hier was het partuur van Leon te sterk. Met 5-3 6-0 konden zijn door naar de finale tegen de winnaar van poule B. Het partuur van Ferdinand ging  strijden om de 3e prijs.

In de B-poule werd er door het partuur van Julian Faber, Rika van Dijkhuizen en Cor Knol in een gelijk opgaande strijd tegen Johan Bekema, Rejan Okkema en Johan Bruinsma uiteindelijk gewonnen met 5-4 6-6. Het partuur van Johan ging vervolgens met dezelfde cijfers onderuit tegen het partuur van Sander Bruinsma, Rutger Vallinga en Jeanne Galema. De partij van Sander cs. tegen Julian cs. was spannend en dreigde even een 5-5 6-6 partij te worden maar op 5-5 6-4 wonnen Sander en zijn maten.

In de strijd om de 3e prijs tussen Ferdinand en Sander werd er fanatiek gekaatst waarbij broer en zus elkaar geen punt gunden. Een gelijk opgaande strijd nadat Ferdinand cs. Na een achterstand weer gelijk gekomen waren. Op 5-5 en 6-4 moest het partuur van Ferdinand toch het loodje leggen en vielen ze net niet in de prijzen.

De strijd om de 1e en 2e prijs was een stuk minder spannend. Het partuur van Leon walste vrij eenvoudig over het partuur van Julian heen met 5-1 6-4 waarmee een geslaagde kaatsdag onder zonnige omstandigheden werd afgesloten. De prijswinnaars ontvingen een waardebon. De 1e prijs winnaars uiteraard de krans.

1e Prijs: Leon Bekema, Robert Cuperus en Elske Galema

2e Prijs: Julian Faber, Rika van Dijkhuizen en Cor Knol

3e Prijs: Sander Bruinsma, Rutger Vallinga en Jeanne Galema

Volgend jaar is de BOHA partij weer in Hartwerd.

BOHA 2018
Scroll naar boven