BOLSWARD in de FB Oranjewoudcup

Gisteravond, 14 juli, werd de zgn. tussenronde gekaatst in de FB Oranjewoudcup. De wedstrijd was in Minnertsga waar onze jongens, Peter van Zuiden, Hendrik-Jan van der Velde en Thomas van Zuiden, moesten aantreden tegen de plaatselijke trots Marten Bergsma, Hylke Bruinsma en Hendrik Kootstra.

Door wat foutjes aan de kant van Minnertsga en natuurlijk ook goed spel kwam Bolsward vrij vlot op een 3-0 voorsprong. Toen was het Minnertsga dat de zaken wat beter op de rails zette en zij maakten gelijk (3-3). Toch was het Bolsward dat als eerste de vier eersten pakte. Minnertsga maakte weer gelijk, maar het eerst daarop ging op 6-6 naar de Bolswarders toen Van der Velde de bovenlijn ruim passeerde (5-4). In het eerst daarop nam Minnertsga een 0-6 voorsprong. Op die stand moest Bergsma een kaats verdedigen. Hij deed dat niet goed, want de bal viel buiten de lijnen van het perk. Ook voor de volgende bal was het perk niet breed genoeg (4-6). Kootstra nam de opslag over van Bergsma, maar ook zijn bal viel buiten de lijnen (6-6) en het eerste matchpoint voor Bolsward was daar. Opnieuw was het Kootstra die de bal naar het perk bracht en opnieuw deed hij dat niet goed. De bal viel weer niet tussen de lijnen van het perk.

Een verdiende zege voor de Bolswarder afvaardiging.

In de eerste ronde van de FB Oranjewoudcup won Bolsward op 30 juni in Hijum van het partuur van Hijum-Finkum (met Laas-Pieter van Straten en Marten Feenstra) met 5-1 en 6-2.

Afwachten wie de tegenstander op 11 augustus wordt in deze zomeravondcompetitie.

oranjewoudcup

Scroll naar boven