Bolsward Jongens afdeling winnen in Dronrijp

In Dronrijp werd op zondag 26 juli de eerste afdelingswedstrijd in de jongens categorie gekaatst. Namens Kv Bolsward waren Dietmer, Redmer en Yoram vertegenwoordigd. 

De eerste omloop moesten de jongens het opnemen tegen Baard. Dietmer voor best op, Redmer voorin en Yoram achterin. Door degelijk kaatsen kwamen de jongens steeds op voorsprong maar er moest voor ieder punt gestreden worden. Nagenoeg alle eersten werden op de stand 6-6 verdeeld. Uiteindelijk werd deze partij met 5-4 6-6 gewonnen. 

De 2de omloop beloofde een treffen met st Jacobiparochie. Het eerste eerst pakten de jongens op 6-6. Vervolgens was het aan st Jacobiparochie.  Het liep even niet met de jongens met als gevolg een 5-1 achterstand. Door wat omzettingen in het partuur werd de achtervolging ingezet en kwam de 5-5 aan de telegraaf. Het laatste eerst!

Buitenslag st Jacob, bovenslag Yoram, kaats op de opslag en nog een buitenslag st Jacob betekende 6-0 voor Bolsward. Dietmer bracht de bal achterin en deze werd richting boven geslagen. Waar iedereen rondom het veld dacht dat de bal boven ging was daar Yoram die met een snoekduik en sublieme slag de bal voor de kaats retourneerde. Winst voor Bolsward. In de prijzen en op naar de halve finale tegen het favoriete Dronrijp. 

In de halve finale kwam Bolsward 1-0 voor door op 6-6 de kaats eenvoudig te passeren. Daarna werd het 1-1 en vervolgens 3-1 voor Bolsward. Dietmer kreeg last van kramp in de kuiten en hamstrings maar dat hield de jongens niet tegen. Bolsward liep door naar 5-3. Op 5-3 6-6 wist Dietmer de kaats te behouden door de bal diep achterin op te slaan waarbij de bal 3 cm voor de kwaadlijn viel. Finale voor Bolsward. 

Finale tegen “De Trije Doarpen” Niawier-Metslawier-Oosternijkerk.

De jongens hadden al 3 zware partijen achter de rug, nagenoeg geen rust tussen de partijen en een geblesseerde Dietmer. Hoe zou dat gaan in de finale? De jongens hadden het plan om de finale te starten met Redmer aan de voor best opslag.  Bolsward kwam eenvoudig op 1-0. Daarna toch weer kramp voor Dietmer waarna Redmer en Yoram de klus moesten zien te klaren. En dat deden de jongens dan ook keurig. Ze gaven Dietmer de tijd om te herstellen en liepen, door zakelijk te kaatsen, uit  naar 5-0! Redmer en Yoram sloegen fantastisch op en wisten de boven regelmatig te vinden. Op 5-0 6-6 kon Yoram de kaats niet passeren maar een eerst later op 6-6 kon Oosternijkerk het perk niet vinden. Winst voor Kv Bolsward op de eerste afdelingspartij voor de jongens, een geweldige prestatie.

Scroll naar boven