Bolswarder jongens, Nederlands kampioen!

1 juni het Nederlands Kampioenschap jongens in Winsum. Bolsward trad aan met twee parturen. Het tweede partuur sneuvelde in de tweede omloop.

Het eerste partuur met Jurre Reitsma, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma moest in de eerste omloop tegen het sterke Sint-Anne. De vier bordjes werden om en om verdeeld. Daarna drukte Bolsward door tot een 5-2 voorsprong. Sint-Anne kwam nog terug tot 5-3, maar het laatste bordje ging door drie bovenslagen en een buitenslag van de kant van Sint-Anne naar Bolsward.

De tweede omloop was een stuk gemakkelijker getuige de 5-1 6-4 overwinning op Stiens. Op de derde lijst werd het een echte boekelpartij. Veel (opslag)fouten van beide kanten. Bolsward kwam 4-2 en 5-4 voor, maar toch werd het 5-5. Echter op 6-4 ging het beslissende bordje naar Bolsward.

Via een staand nummer werd de halve finale bereikt. Tegenstanders waren de twee man van het voor het thuispubliek spelende Winsum. Ook in deze partij veel fouten, maar ook tegen Winsum trok Bolsward aan het langste eind (5-4 6-4).

Tegenstander in de finale werd Oudebildtzijl. Bolsward kwam goed uit de startblokken en hield de hele partij het heft in eigen handen. Op 5-2 6-6 pakte Bolsward de titel door de bal over de bovenlijn te slaan.

Na 2021 opnieuw de Nederlandse titel voor kaatsvereniging Bolsward.

 

Foto: van links naar rechts: Tymen Bijlsma, Jurre Reitsma en Silvan Elzinga.

Scroll naar boven