Bolswarder Muurkaatstoernooi 23 sept 2017

Dietmer Kuperus, Yoram Elzinga en Julian Faber winnaars van het Bolswarder Muurkaatstoernooi.

Onder prachtige weersomstandigheden organiseerde KV Bolsward op zaterdag 23 september een muurkaatstoernooi. Er kon worden deelgenomen aan twee verschillende spelvormen. De zeer ervaren muurkaatser Bianca van der Veen uit Leeuwarden fungeerde bij de eerste groep als scheidsrechter en was bij de tweede groep zelf een van de deelnemers. Omdat wij als kaatsvereniging een ervaring hebben met het organiseren van muurkaatstoernooien was haar advies en spelregelkennis van grote invloed van dit goed geslaagde muurkaatstoernooi.

In de eerste groep waren er vijf teams  die in poulevorm allemaal een keer tegen elkaar streden. Een speelronde bestond uit twee sets van 11 punten en bij gelijke stand werd er een beslissende derde set gespeeld van 7 punten. De eerste prijs was voor het duo Dietmer Kuperus en Yoram Elzinga die alle vier rondes overtuigend wisten te winnen. De tweede prijs behaalden Tijmen Bijlsma en Julian Faber met totaal 6 gewonnen sets. De derde prijs ging met 5 gewonnen sets naar Marije Kuperus en Dirk Kuperus.

De tweede groep bestond uit vier deelnemers die in een wisselende samenstelling het dubbelspel speelden over drie speelrondes. Een speelronde bestond uit twee sets van 15 punten en bij gelijke stand werd er een beslissende derde set gespeeld van 7 punten.

Omdat er weinig krachtsverschil was tussen de vier deelnemers  ontstonden er lange en zeer spannende rally’s. Uiteindelijk ging de eerste prijs met vijf gewonnen sets naar Julian Faber. Bianca van der Veen (Leeuwarden) en Gijsbert Knol hadden elk 4 gewonnen sets en ook het aantal tegen sets was gelijk waardoor het totaal aantal gescoorde punten de doorslag moest geven wie in aanmerking zou komen voor de tweede prijs. Gijsbert Knol had totaal 43 punten en Bianca van der Veen 47 punten behaald, waardoor Bianca van der Veen de tweede prijs in ontvangst mocht nemen.

De kransen waren voor Dietmer Kuperus, Yoram Elzinga en Julian Faber en hiermee zijn ze de allereerste winnaars van een muurkaatstoernooi van KV Bolsward.

Scroll naar boven