Bolswarder pupillen jongens Nederlands Kampioen

Op 29 juni stond in het snikhete Ingelum het Nederlands Kampioenschap jongens pupillen op het programma. Bolsward stond met Edwin Arjen Yska, Silvan Elzinga en Tijmen Bijlsma als nummer 22 op de lijst en moest in de eerste omloop tegen het tweede partuur van Dronryp. De Bolswarders wonnen die partij met 5-1 6.2.

Een omloop later was het eerste partuur van Arum de tegenstander. Een week eerder stond datzelfde Arum nog als tegenstander in de finale tegen Bolsward. Toen wonnen de jongens uit Bolsward. Nu, in Ingelum, was het niet anders. Met 5-0 6-0 kwamen de Bolswarders op de volgende lijst.

Het sterke Wez Wis uit Raerd kaatste op de derde lijst sterk tegen Bolsward, maar Bolsward hield de hele partij de overhand en wist met de geflatteerde cijfers 5-2 6-2 de partij winnend af te sluiten. Bolsward in de prijzen, maar wilde natuurlijk meer. Daarvoor moest worden gewonnen van Scharnegoutum dat o.a. uitkwam met twee geweldig kaatsende welpen. Na een vlot genomen 3-0 voorsprong begon het bij Bolsward wat te haperen, maar ondanks de haperingen bleef de voorsprong nipt in tact. Bolsward trok op 5-4 6-6 ten slotte aan het langste eind.

De finale was tegen Dronryp, waar een week eerder met 5-5 6-4 van was gewonnen, maar drie weken terug met 5-5 6-4 van was verloren.

Tot 2-2 ging de partij gelijk op. De beide volgende eersten gingen naar Bolsward en de partij leek gespeeld, maar dat was niet zo. Vlot kwam Dronryp op 4-4. Bolsward herpakte zich en pakte als eerste het vijfde eerst. In het volgende eerst kwam er een 6-6 aan te telegraaf. Helaas voor Dronryp richtte de opslager te kort.

Bolsward wint dus voor de eerste keer het Nederlands kampioenschap voor de jongens pupillen. Een geweldig succes voor de vereniging. Twee kampioenschappen in één jaar. Immers een week eerder was het Nederlands kampioenschap al voor de schoolmeisjes uit de Hanzestad.

Uitslag:

  • 1ste:        Bolsward met Edwin Arjen Yska, Silvan Elzinga en Tijmen Bijlsma
  • 2de:         Dronryp met Dennis Bida, Jort de Kroon en Brent Jesse van Beem
  • 3de:         Bije met Karst Hoekstra en Pieter Hoogland
  • 3de:         Scharnegoutum met Frans en Ruurd Oosterbaan en Thijs Lanting

Nog even één bijzonderheid moet worden genoemd. Was het bij de schoolmeisjes Noa Elzinga die Nederlands kampioen werd, bij de jongens pupillen was het Silvan Elzinga. Twee uit één gezin Nederlands kampioen!

van links naar rechts: Edwin Arjen Yska, Tijmen Bijlsma en Silvan Elzinga
Scroll naar boven