BONS, BOUWHUIS en HUITEMA winnen de laatste kransen in 2014

Op zaterdag 6 september was het alweer de laatste ledenpartij van 2014 voor kaatsvereniging Bolsward. De prachtige kransen konden om 16.00 uur worden uitgereikt aan André Bons, Hendrik Bouwhuis en Rudy Huitema.

Bons en zijn maten wonnen in een eenzijdige partij met 5-1 en 6-4 van Rinze Steneker, Theo van der Veen en Peter Siemensma. Spannend werd het in de finale nooit vandaar dat Bons cs. de partij gemakkelijk wonnen.

In de halve finale hadden de latere prijswinnaar het moeilijk. Moeilijk om de partij uit te krijgen. Ze kwamen weliswaar met 5-0 voor tegen Jantje Huitema, Peter van Zuiden en Gert Jan Abma, maar het liep op een gegeven moment niet meer. Het werd 5-1, 5-2, 5-3 en zelfs 5-4. Toen vonden Bons en zijn maten dat de partij lang genoeg had geduurd en maakten er een einde aan (5-4 en 6-4. De eerste omloop had Bons cs. gemakkelijk gewonnen van Cor Knol, Anno Galama en Julian Faber (5-0 en 6-6). Bons en zijn maten waren 6 september gewoon het beste partuur.

De later premiewinnaars hadden in de tweede omloop een zware kluif aan Ane-Jan Knol, Piet van Zuiden en Bauke Cuperus. Het partuur van Knol nam in de halve finale brutaalweg een 0-3 voorsprong, die vlot door Steneker en zijn maten werd omgebogen tot een 5-3 voorsprong. Nog een keer kwamen Knol cs. terug in de wedstrijd tot 5-5, maar echter op 5-5 en 6-4 trokken Steneker en zijn maten aan het langste eind.

Steneker, Van der Veen en Siemensma wonnen in de eerste omloop vrij gemakkelijk van Johan Bruinsma, Allard Bootsma en Joop Damsma (5-1 en 6-0).

De verliezersronde werd een prooi voor Jantje Huitema, Peter van Zuiden en Gert Jan Abma na een gemakkelijke zege van 5-2 en 6-4 op welmoed Damsma, Gijsbert Knol en Cor van Zuiden.

De prijzen bestonden dit keer uit drogisterijpakketten. De wedstrijd werd onder ideale weersomstandigheden verkaatst.

Dit jaar niet in de prijzen gevallen. Volgend jaar zijn er nieuwe rondes en dus nieuwe kansen. Tot ziens, tot 2015 op ’t Oordje.

PS: Na de laffe inbraak van het afgelopen weekeinde heeft de kaatsvereniging veel positieve reacties ontvangen. Zeer erkentelijk zijn we de kaatsliefhebbers die onze vereniging na het ballenverlies, soms anoniem, geldelijk hebben ondersteund. Mensen bedankt. Wij maken hieruit op dat het kaatsen nog steeds leeft in Bolsward.

1ste prijs

De eerste prijswinnaars, Andre, Hendrik en Rudy.

2e prijs sluiting 2014

Tweede prijswinnaars, Theo, Peter en Rinze.

verliezersronde

Winaars verliezersronde, Gert-Jan, Jantje en Peter.

Scroll naar boven