Bouwhuis regeert met straffe hand

De jaarlijkse Van der Pol-familiepartij werd dit jaar een prooi voor de familie Bouwhuis. Hendrik, Feikje en Marten Faber lieten in de finale geen spaan heel van de familie Houtsma (Clara Houtsma, Albert Leeuwen en Cor Jacobsen) door met 5-0 en 6-0 te winnen.

De jaarlijkse Van der Pol-familiepartij trok dit jaar 16 families naar ’t Oordje. In de eerste omloop werd bepaald wie in de winnaarsronde en wie in de A-klasse zou kaatsen. De loting was toevallig zo dat de relatief sterke parturen allen tegenover de relatief zwakke parturen uitkwamen. Toch waren er in de eerste omloop nog een aantal spannende partijen.

De familie Bouwhuis kwam in de finale door achtereenvolgens te winnen van de familie Blanke (Idske Zijlstra, Inge Blanke en Rixt Blanke), de familie Faber (Julian Faber, Theo van der Veen en Daniël Bruinsma) en in de halve finale van de familie Kuperus (Dietmer Kuperus, Marten Leijenaar en Pieter Jan Leijenaar).

De familie Houtsma won in de eerste omloop van de familie Bekema (Frans Bekema, Anna IJdema en Johan Bekema), in de tweede omloop van de familie Knol (Cor, Ane-jan en Gijsbert) en in de halve finale van de familie Bekema (Johan Bekema, Leo Bekema en Leon Bekema).

De A-klasse werd een prooi Willem Jan Postma, Douwina Zuidema en Jasper Zuidema. Ook zij wonnen de finale gemakkelijk. In deze partij werd het 5-0 en 6-2 van Frans Bekema, Anna IJdema en Johan Bekema.

De familie Postma kwam in de finale door in de tweede omloop te winnen van de familie Elzinga (Marco en Noa met invalster Femke Folkerts) en de halve finale van Blanke. De familie Bekema won de tweede omloop van de familie Van der Zee (Ferdinat, Johan en Daniël) en in de halve finale van de familie Bruinsma (Michelle, Johan en Monique).

De wedstrijd werd mogelijk gemaakt door:

Uitslag winnaarsronde:

  1. – Bouwhuis Hendrik Bouwhuis, Feikje Bouwhuis en Marten Faber
  2. – Houtsma Clara Houtsma, Albert Leeuwen en Cor Jacobsen
  3. – Bekema Johan Bekema, Leo Bekema en Leon Bekema
    – Kuperus Dietmer Kuperus, Marten Leijenaar en Pieter Jan Leijenaar

Uitslag A-klasse:

  1. – Postma Willem Jan Postma, Douwina Zuidema en Jasper Zuidema
  2. – Bekema Frans Bekema, Anna IJdema en Johan Bekema
  3. – Blanke Idske Zijlstra, Inge Blanke en Rixt Blanke
    – Bruinsma Johan Bruinsma, Michelle Bruinsma en Monique Bruinsma

 

Scroll naar boven