Den Haag verslaat voor de tweede achtereenvolgende keer Bolsward in de jaarlijkse Tweekamp

Gelukkig kon ook dit jaar de befaamde Tweekamp tussen Keatsferiening “De Earrebarre” uit Den Haag en Kaatsvereniging “Bolsward” weer plaats vinden. Zaterdag 29 april betraden parturen van beide verenigingen het door het nieuwe (robot)maaiduo “Murk en Durk” weer mooi geprepareerde biljartlaken van het aloude kaatsveld ’t Oordje (sinds 1908).

Vorig jaar wonnen de Hagenezen voor het eerst in jaren de Tweekamp en ook dit jaar slaagden de kaats(t)ers van “De Earrebarre” er in om te winnen, al was het dit keer minder overtuigend dan vorig jaar. Van de 5 gespeelde partijen wisten de kaats(t)ers van “De Earrebarre” er 3 in hun voordeel te beslissen en dat was precies genoeg voor de overwinning. Voor de winnaars leverde dit eeuwige roem, een krans voor de voorzitter, gratis consumpties voor de kaats(t)ers en een welverdiend en sportief applaus van tegenstanders en publiek op.

Het was een ontspannen kaatsmiddag op ’t Oordje onder ideale weersomstandigheden. De Keatsferiening “De Earrebarre” feliciteren wij van harte met de behaalde zege. Volgend jaar hopen wij de Tweekamp weer te kunnen organiseren.

Alvast oant sjen op ’t Oordje!

(Foto’s gemaakt door Henk Bootsma)

Scroll naar boven