Diekje-partij 2023 – Druk bezocht

20 augustus zonovergoten. De Diekje-partij op ’t Oordje. En wat werd het spannend. Het talrijk opgekomen publiek kon genieten.

Helaas was de deelname niet wat we gewend waren. Slechts acht parturen hadden zich voor deze traditionele partij opgegeven. Vanzelfsprekend zat de bouwvak de deelname in de weg.

De finale van de verliezersronde ging tussen Ferdinand van der Zee, Leo Bekema en Kim Bouwhuis tegen Johan Bruinsma, Johannes Breeuwsma en Tessa Booms. Trio Bruinsma nam vrij vlot een grote voorsprong (5-1), maar partuur Van der Zee gaf niet op. Punt voor punt, eerst voor eerst kwamen zij dichterbij. Vooral de prachtige bovenslag van Ferdinand op 5-3 6-6 ontlokte het publiek een oorverdovend applaus. Het werd ten slotte 5-5. Pas toen kon partuur Bruinsma doordrukken door de winst te pakken op 5-5 6-4.

Het verloop van de finale in de winnaarsronde was bijna identiek aan de finale bij de verliezersronde. Ook hier was er een partuur dat vlot een voorsprong pakte, maar dat het niet kon afmaken. Ook hier kwamen de latere 2e prijs winnaar terug na een grote achterstand. Echter hier werd het niet 5-5, maar 5-4 6-6. Op die stand drukten de Nijlanders Matthijs Beuckens, Jan Johannes en Marten van der Kamp eindelijk de trekker af op het trio Julian Faber, de geweldig kaatsende Rutger Vallinga en Peter Siemensma.

De Nijlanders kregen het niet cadeau deze dag. In de halve finale moesten zij heel diep gaan tegen het trio Hendrik Bouwhuis, Feikje van de Brug en Glenna van Dijkhuizen. Deze partij werd pas beslist toen alle hout aan de telegraaf hing. Op die stand kon Hendrik Bouwhuis de kaats niet passeren.

Prijswinnaars winnaarsronde:

1e prijs:            Matthijs Beuckens, Jan Johannes van der Kamp en Marten van der Kamp
2e prijs:            Julian Faber, Rutger Vallinga en Peter Siemensma

Prijswinnaars verliezersronde:

1e prijs:            Johan Bruinsma, Johannes Breeuwsma en Tessa Booms
2e prijs:            Ferdinand van der Zee, Leo Bekema en Kim bouwhuis

Helaas kon Ruurd de kransen zelf niet uitreiken door een lichamelijk ongemak. Gelukkig was zijn broer bereid dit te doen. Wij wensen Ruurd een spoedig herstel toe.

De prijzen bestonden dit keer uit waardebonnen in te wisselen bij Miedema’s Luchroom. Even lekker snacken!

Scroll naar boven