Diekjepartij 2014 voor Reinsma, Tiesma en Jorna

Met een half uur vertraging, door de regen, begon de Diekjepartij met 14 parturen op de lijst onder een mild zonnetje. Onder de ogen van sponsor Stevens van ’t Diekje werd er fel, maar niet gemeen, gestreden om de punten. Om half zes waren de winnaars bekend. Ryanne Reinsma, René Tiesma en Gert Jan Jorna kregen de prachtige kransen uitgereikt door Clara Houtsma doordat zij de finale met 5-4 en 6-0 wonnen van Bert Jan Oudenkerken, Anno Galama en Johan Bekema (Hartwerd).

P1010583

Winnaarsronde:

Partuur Reinsma kreeg de overwinning niet cadeau. In de eerste omloop stond het partuur van Arno Eisma, Sander Bruinsma en Johan Bruinsma voor met 5-4 en 4-0. Toch ging dat eerst nog naar partuur Reinsma door goed opslagwerk van René Tiesma. Ook de tweede omloop werd door de formatie Reinsma maar nipt gewonnen. De formatie van Julian Faber, Theo van der Veen en Johan Bekema (Bolsward) bleef lang en moedig weerstand bieden, maar moest toch met 5-4 en 6-4 het hoofd buigen. De halve finale was voor de formatie Reinsma de gemakkelijkste partij van de dag getuige de 5-1 en 6-6 overwinning op Gijsbert Knol, Paul Westra en Christiaan Eijer.

De weg naar de finale liep voor de formatie Oudenkerken een stuk gemakkelijker. In de eerste omloop was er 5-0 en 6-6 zege op Vincent Kroon, Tjalle Reitsma en Erik Westra, in de tweede omloop werd gewonnen van Leon Bekema, Derrek Veenstra en Murk Brouwer (5-3 en 6-4) en in de halve finale met 5-2 en 6-6 van Lieke van As, Anneke Tuininga en Gosse Reitsma.

Volledige uitslag winnaarsronde:

1ste: Ryanne Reinsma, René Tiesma en Gert Jan Jorna;

2de: Bert Jan Oudenkerken, Anno Galama en Johan Bekema (Hartwerd);

3de: Gijsbert Knol, Paul Westra en Christiaan Eijer;

3de: Lieke van As, Anneke Tuininga en Gosse Reitsma.

P1010582

 P1010580

Verliezersronde:

De verliezersronde werd een prooi voor Arno Eisma, Sander Bruinsma en Johan Bruinsma door een 5-4 en 6-2 overwinning op Vincent Kroon, Tjalle Reitsma en Erik Westra.

Volledig uitslag verliezersronde:

1ste: Arno Eisma, Sander Bruinsma en Johan Bruinsma;

2de: Vincent Kroon, Tjalle Reitsma en Erik Westra.

P1010576

P1010574

 P1010567

Voor Eugene Rosenau, Charles Dijkstra en Martin Tijmes had sponsor Stevens nog een bijzonder prijs beschikbaar gesteld. Eugene werd tot coach van het jaar benoemd en Charles Dijkstra en Martin Tijmes werden de talenten van het jaar. In elk geval hadden deze mannen de prijs voor het schoonste geheel.

P1010570

P1010564

Scroll naar boven