Familie Karsten grootse winnaar van der Pol-Familiekaatspartij

Zondag 12 juni was het weer zover. Familiebanden werden aangehaald en vanuit het land werden familieleden aangerukt om maar mee te kunnen doen met het familiekaatsen. De topper kwam helemaal uit Arnhem! Dit resulteerde in een lijst van 15 parturen.

De eerste wedstrijd die werd gespeeld was die tussen Ra en Pluvius. Hoewel er het er even op leek dat Pluvius zou winnen was het Ra die aanzette en de strijd won. Het bleef bij een enkel spatje. Verder werd er leuk, spannend en sportief gekaatst. Er was slechts één partij die eindigde in 5-0.

In de eerste omloop, onder het oog van sponsor Van der Pol, was er een partij die welgeteld 1 uur en drie kwartier duurde. De familie Steigenga (Jetse, Sierdjan en Hendry), de winnaars van de vorige editie, tegen de familie Faber (Julian, Werner en Patrick). De partij eindigde dan ook met alles aan de telegraaf en werd beslist door een misser in het perk van de Fabers.

Ook de partij tussen de familie Dooper en Bekema was het aanzien meer dan waard. Tenslotte waren het de Bekema’s die wonnen met 5-5 en 6-4.

De familie Jorna (Gert-Jan, Bernd en Rob) weerde zich knap tegen de familie Knol (Anejan en Cor), maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Knols (5-4 en 6-2).

Verliezersronde:

De Fabers verloren hun partij in de tweede omloop van de verliezersronde van de Houtsma’s (Clara, Albert en Cor), die op hun beurt een omloop verder weer hun meerdere moesten erkennen in de Bekema’s. De Bekema’s hadden eerder gewonnen van de Bruinsma’s (Johan, Sander en Tjitte).

Het partuur van de Postma’s plaatste zich voor de finale door overwinningen op de Bekema’s (uit Hartwerd met Frans, Sjaak en Elske) en de Siemensma’s (Peter, Bauke en José).

In de finale werd tot het einde toe gestreden met als winnaars de Postma’s die de Bekema’s uit Bolsward met de tweede prijs naar huis toe stuurden (5-4 en 6-2).

Winnaarsronde:

De finale van de winnaarsronde werd een relatie gemakkelijke prooi voor de familie Karsten. Met 5-2 en 6-6 bleven zij de baas op ’t Oordje door de familie Nota te verslaan.

De familie Karsten kwamen in de finale door overwinningen op De Bekema’s (Hartwerd), Knol en Bouwhuis. Vooral deze laatste partij was spannend. De Bouwhuisjes weerden zich kranig, maar door een buitenslag van 5-5 en 6-6 waren het de Karstens die aan het langste einde trokken.

De Nota’s kwamen in de finale door overwinningen op achtereenvolgens de Bekema’s (Bolsward),  Steigenga’s en de Doopers.

Volledige uitslag:

Winnaarsronde:

1e prijs           Familie Karsten                      Tjerck Floris, Gert Jan en Marije;
2e prijs           Familie Nota                           Rinze, Rina en Theo
3e prijs           Familie Bouwhuis                  Klaske, Feikje en Hendrik
3e prijs           Familie Dooper                      Jaring, Johan en Frans

Verliezersronde:

1e prijs           Familie Postma                       Willem Jan en Douwina
2e prijs           Familie Bekema                     Leon, Johan en Johan

 

Scroll naar boven