Familie Van der Pol partij zeer geslaagd

Onder prachtige weersomstandigheden werd zondag 29 juni de familiepartij verkaatst. Bij deze traditionele Van der Pol partij stonden 14 parturen op de lijst. We begonnen niet om 10 uur maaar om 11 uur wat ons bijna nog opbrak. ’s-Avonds speelde nl. het nederlands elftal om 18.00.

Meteen in de eerste omloop werd er al flink om de punten gekaatst. Dit ging met vol enthosiasme en de punten werden niet zomaar weg gegeven. In de eerste omloop duurde de partij Cuperus tegen de fam Bruinsma  meer dan anderhalf uur. Detail van deze partij was dat een uitgeslagen bal zeer ongelukkig op het hoofd van Jose Cuperus terecht kwam en derhalve het winnende punt naar de fam Bruinsma ging.

Ook de partij van Johan en Leon Bekema tegen de fam Knol bleef tot de laatste slagen spannend. Uiteindelijk bleken de Knolletjes toch te sterk voor de Bekemaatjes. Wedstrijdleider Wopke hield de gang er goed in zodat we ruim op tijd aan de halve finales en finales konden beginnen.

In de winnaarsronde namen de families Miedema en Westra het tegen elkaar op. Bij de Westraatjes was de geest een beetje uit de fles(of zaten ze al in gedachten bij het nederlands elftal??) want de Miedemaatjes wonnen de wedstrijd vrij vlot met 5-1, 6-0.

In de verliezersronde ronde moesten de families Damsma en Bekema het tegen elkaar opnemen. Dit werd een zenuwslopende wedsrijd. Niet voor de kaatsers maar wel voor het publiek die de klok langzaam maar zeker richting 6 uur zag gaan. De kaatsers speelden hun partij tegen elkaar zonder om ook maar 1 punt weg te geven. Uiteindelijk bleken de Damsmaatjes de strekste zenuwen te hebben en gingen zij met de kransen naar huis.

Na een prijsuitreiking die minder dan 1,5 minuut duurde spoede iedereen zich naar huis, kroeg, vrienden of waar dan ook om te kunnen zien hoe Nederland die avond met 2-1 won van Mexico.
De volledig uitslag:

Winnaarsronde:

1: Miedema
Yde Miedema
Pieter Miedema
Jan Miedema
 
2: Westra
Erik Westra
Pieter Westra
Johan Westra
 
3: Tiesma
Rene Tiesma
Anneke Tuinen
Jens Tiesma
 
3: Faber
Julian Faber
Werner Faber
Theo vd Veen
 

Verliezersronde:

1: Damsma
Welmoed Damsma
Roeland Damsma
Joop Damsma
 
2: Bekema
Leon Bekema
Johan Bekema
 
 2014-06-29 17.52.45

 Familie Damsma  Welmoed  – Joop – Roeland

2014-06-29 17.53.33

Familie Miedema, Yde – Pieter – Leo  (& kids)

 

Scroll naar boven