Feikje en Rutger: paartje van het jaar

Op een zonovergoten zondag in augustus, de 7de, midden in de bouwvak, was er paartjekaatsen. Dit keer voor het eerst met de zachte bal. Dat leverde gezien de lijst met 10 parturen heel wat nieuwe deelnemers op. De prijzen bestonden dit keer uit waardebonnen in te wisselen bij Lekker 1890.

Grote winnaars werden Feikje en Rutger. In een finale die het zien meer dan waard was versloegen zij met 5-3 6-0 Julian en Kim. Laatstgenoemden hadden in de halve finale een staand nummer door eerder op de dag al op de tweede lijst te hebben gewonnen met een schone telegraaf van Annika Rekker en Sander Bruinsma en op de eerste lijst Gabriële Teernstra en Harry Teernstra met 5-1 6-0 te hebben verslagen.

Feikje en Rutger moesten er harder voor werken om de finale te bereiken. In de halve finale werden Marcello en Idske met 5-1 6-2 naar de derde prijs verwezen. Met dezelfde cijfers wonnen Feikje en Rutger op de tweede lijst van Christine en Wesley. Hotske en Jelmer kwamen op de eerste lijst tot twee eersten (5-2 6-4).

De finale van de verliezersronde was de klapper van de dag. Om en om werden de eersten verdeeld en geen van beide partijen wilde zijn verlies toegeven. En hoe dat dan gaat? Al het hout kwam aan de telegraaf te hangen. Op die slag pakte Hanny van der Feer, maat van Stefan Rekker, de kaats en verwees hiermee partuur Trudy en Jesmer naar de tweede prijs in de verliezersronde. Jesmer was in de tweede omloop van de verliezersronde ingevallen voor de geblesseerd uitgevallen Chris Eijer.

Volledige uitslag:

Prijs:                     Winnaarsronde:                                                          

1ste prijs               Feikje van der Burg en Rutger Vallinga                 

2de prijs                Kim Bouwhuis en Julian Faber                                

3de prijs                Idske Zijlstra en Marcello Blanke

Verliezersronde:

1ste prijs    Janny van der Feer en Stefan Rekker

2de prijs Trudy Brouwer en Jesmer Kuipers / Chris Eijer

Klik hier voor meer foto’s.

Scroll naar boven