Finale juniorencompetitie dames in Bolsward

Op vrijdagmiddag 26 september was het dan zover. De finale van de juniorencompetitie in Bolsward. Gelukkig voor de kaatsers was de ergste warmte wat uit de lucht. We zagen zelfs mensen die de jas aan hadden getrokken en de lange broeken waren terug op het kaatsveld.

Dikke prijzen waren er te verdienen. Niet alleen kregen de winnaressen van deze middag de prijs van € 90,00 per persoon; daarnaast was er nog een city-trip ter waarde van maar liefst € 750,00. De meeste vrijdagmiddagen valt er voor de dames minder te verdienen.

Voor deze finale hadden zich 12 dames geplaatst, die een poule kaatsten. Nu heeft het poulesysteem voordelen. Het belangrijkste is wel dat ieder drie keer kan kaatsen. Ook zitten er nadelen aan dit systeem. Immers als iemand geblesseerd uitvalt kan en mag er niet worden bijgeloot. Dat bleek maar weer eens in Bolsward. Annet de Haan viel aan het einde van de eerste partij geblesseerd uit. Ze kwam na een deskundige behandeling nog wel terug op het veld, maar was zodanig geblesseerd dat ze eigenlijk niet meer kon kaatsen.

Na twee rondes waren er twee parturen die twee keer hadden gewonnen. Dat was partuur 1 met Anna-Dieuwke Dijkstra, Inge Blanke en Fiera de Vries en partuur 4 met Roelie en Corrie Kroondijk en Gerda Lycklama à Nijeholt.

Echt spannend werd de partij nooit. Het laatst genoemde partuur maakte de dienst uit en won dan ook regelmatig met 5-3 6-0. Voor partuur Dijkstra was er dus het tweede geld. Altijd nog € 60,00 per persoon.

Roelie Kroondijk werd door de Koninginnecommissie aangewezen als koningin van de partij.

Volledige uitslag:

1ste prijs:  Roelie en Corrie Kroondijk (beiden Easterein) en Gerda Lycklama à Nijeholt (It Heidenskip)

2de prijs:   Anna-Dieuwke Dijkstra (Leeuwarden), Inge Blanke (Bolsward) en Fiera de Vries (Groningen)

Scroll naar boven