Geslaagde trainingsweekend

Trainingsdag 29 april!

Op 29 april stond er voor de jeugd een trainingsdag op papier. Zo’n 30 jeugdleden stonden rond 9 uur te trappelen van ongeduld om te mogen beginnen. Elke deelnemer kreeg een mooi opvallend oranje shirt uitgereikt, zodat het, ondanks het zo nu en dan miezerige weer, een vrolijk geheel leek!

Onder de bezielende leiding van Idske werd er een fanatieke warming-up gedaan. Rondjes lopen, rekken en strekken, buikspieren, opdrukken, planking, niks werd vergeten! Na de warming up was er een gezamenlijke training, wat vooral bestond uit actief bezig zijn, het veld over sprinten, ballen keren en de speedladder bedwingen. Om even een beetje rust in de bouwen, was er vervolgens ranja en fruit.

Na dit rustmoment  werden de groepen in hun eigen leeftijdscategorie ingedeeld en volgde een training op maat. Gelukkig hadden we veel trainers en begeleiders, zodat alle jeugd de aandacht kreeg die ze verdienden. Na nog een glas ranja en wat fruit werd er een oefenpotje gespeeld, zodat het in de ochtend geleerde direct in de praktijk gebracht kon worden! Er werd leuk gekaatst en de zitballen en bovenslagen volgden elkaar in snel tempo op.

Inmiddels was het bijna lunchtijd en de maagjes begonnen wel wat te knorren. Bertus en Emma zorgden ervoor dat iedereen voorzien werd van een lekker broodje knakworst en een broodje ham of kaas.

Na de lunch stond er iets heel anders op het programma: Een bootcamp, gegeven door PC- en bootcampkoning Thomas van Zuiden! Dit was wel spannend voor de jeugd, ze hadden hem al een groot net op de grond zien vastmaken en autobanden klaar zien zetten. Als men dacht dat de warming-up van Idske al pittig was, dan was dit een enorme uitdaging! Onder het net kruipen, snel door de autobanden stappen, over en onder banken en speedladders en kleine horden zo snel mogelijk passeren kwamen aan bod. Rondjes om het veld rennen, loopoefeningen, afgewisseld met krachtoefeningen in tweetallen kwamen aan bod. Alle jeugd deed enorm zijn best, maar dit kwam ook door het grote enthousiasme wat Thomas uitstraalde.

Helaas werd het weer op dat moment erg slecht en sloten we de dag af met nog wat drinken en een foto!

Iedereen van harte dank voor de deelname, ook de trainers en begeleiders!

Scroll naar boven