Gouden ballenpartij voor KNKB-schoolmeisjes in Bolsward

Zondag 24 juli 2022. De gouden-ballenpartij in Bolsward. Een kaatswedstrijd op KNKB-niveau in een A- en B-klasse. Zowel in de A-klasse als bij de B’s was de eerste prijs voor het winnende partuur een gouden kaatsbal. De overige prijzen waren HEMA-bonnen.

’t Oordje was weer zonovergoten. Bij de A’s 4 parturen op de lijst en bij de B’s 12. De A-klasse kaatste in een poule en de B-klasse kaatste een `normale´ lijst.

B-klasse:

In de finale kaatsten Maud van der Veen en Fenna Hoekstra tegen Aniek Koopmans en Ilja Wijtsma. De laatst genoemden wonnen deze partij met 5-4 en 6-2. De gouden-ballen in de B-klasse gingen dus naar Witmarsum en Jirnsum. De winnaressen waren in de halve finale via een 5-2 en 6-4 overwinning op Aniek Koopmans en Ilja Wijtsma in de finale gekomen.

Op de tweede lijst waren de eerste prijs winnaars veel te sterk voor Rianne Osinga en Nathalie Andringa getuige de 5-1 6-2 overwinning.

De premiewinnaars kwamen via een staand nummer in de finale. In de tweede omloop waren zij te sterk voor Minke Tjalsma en Michelle Sijtsma (5-3 6-6).

De enige prijs in de verliezersronde werd een prooi voor Lieke Tuinier en Marrit Bruinsma. Zij wonnen de finale met 5-4 6-2 van Ineke de Vries en Denise de Witte.

Prijswinnaars:

1ste prijs               Aniek Koopmans (Witmarsum) en Ilja Wijtsma (Jirnsum)

2de prijs                Maud van der Veen (Arum) en Fenna Hoekstra (Sint-Anne)

3de prijs                Rikst Baarda (Britswerd) en Elina Schotanus (Harich)

1ste prijs verl.      Lieke Tuinier (Makkum) en Marrit Bruinsma (Dronryp)

A-klasse:

Na twee wedstrijden in de poule waren er twee parturen die beide wedstrijden hadden gewonnen. Het waren Jeldou Koopmans en Martsen van der Goot en het partuur met Sophie Kroondijk en Britt Joustra. Partuur Kroondijk won de laatste wedstrijd met 5-2 en 6-4 en kwamen zo op 21 punten. Ja en wat er met partuur Koopmans aan de hand was zal wel altijd onbekend blijven. Met de cijfers 5-1 en 6-6 gingen zij naar de speeltuin toe. Toch bleek dat ene eerst nog heel belangrijk. Nipt kwam de tweede prijs in handen van Koopmans ca. met 15 punten. Dat was één puntje meer dan Brecht Renema en Lisanne Venema.

De gouden-ballen gingen dus naar Sint-Anne en Lollum.

Prijswinnaars:

1ste prijs               Sophie Kroondijk (Sint-Anne) en Britt Joustra (Lollum)

2de prijs                Jeldou Koopmans (Lollum) en Martsen van der Goot (Goënga)

Scroll naar boven