Hendrik, Jesmer en Christine winnaars Nachtkaatsen 2022

Afgelopen vrijdagavond 16 september zijn Hendrik, Jesmer en Christine de kranswinnaars bij het Nachtkaatsen geworden. Ondanks dat de weersomstandigheden anders waren dan we deze zomer gewend waren, kon er vrijdagavond prima gekaatst worden.

Met 18 parturen op de lijst werd er met een vol wedstrijdveld gestart. In de eerste omloop was de ene partij sneller uit dan de andere, maar duidelijk was dat in het lamplicht op een hoog kaatsniveau werd gestreden. Zo ook in de 2e omloop waar een opgestoken windje voor extra uitdaging bij de opslag zorgde. Noemenswaardig in de 3e omloop was de partij tussen het partuur Bauke, Inge en Rodin tegen Hendrik, Jesmer en Christine. De partij ging tot het eind toe gelijk op, waar alle kaatsers het uiterste van hun kunnen lieten zien. Uiteindelijk wisten laatstgenoemden de overwinning naar zich toe te trekken. Vervolgens lieten zij ook in de halve finale hun meerdere zien tegen Jouke, Noa en Liam. In de finale waren Redmer, Johan en Chris het partuur wat het op mocht nemen tegen het partuur van Hendrik. De ervaren en bulderend kaatsende Johan Bruinsma kon de tegenstander niet van de wijs brengen. Na een zinderende finale werden Hendrik, Jesmer en Christine winnaars van deze gezellige kaatsnacht.

Bij de verliezersronde was de spanning en inzet tijdens de partijen zeker niet minder. Er was zelfs in de finale even korte behandeling nodig bij een krampverschijnsel. Uiteindelijk wisten Julian, Lammert en Fenna alle partijen in de verliezersronde te winnen.

Al met al een zeer geslaagde Nachtkaatspartij. Met grote dank aan organisator Pieter Feenstra. Maar ook aan de overige vrijwilligers zoals de trouwe veldleggers, Wopke Stienstra voor de wedstrijdleiding, Bertus en Emma voor de verzorging in de kantine, Mark van der Plaats voor de verlichting, Chris Lemke als kransensponsor, Binie van Zuiden voor het bakken van de hamburgers en Slagerij Yde de Boer voor de sponsoring van dit lekkers.  

Prijswinnaars:

Winnaarsronde

 1. Hendrik Bouwhuis, Jesmer Kuiper en Christine Vasen
 2. Redmer Cnossen, Johan Bruinsma en Chris Lemke
 3. Jouke Tilstra, Noa Elzinga en Liam Stempo
 4. Gedeeld vierde prijs voor:
  Bauke Cuperus, Inge Blanke en Rodin Kuiper
  Jelle Cnossen, Willem Koopmans en José Cuperus-Siemensma

Verliezersronde

 1. Julian Faber, Fenna Cuperus en Lammert Leeuwen
 2. Cor van Zuiden, Sietse Greidanus en Mariska Galema
 3. Cor Politiek, Rixt Blanke en Sido Cnossen
Scroll naar boven