Hoofdklasse heren in Bolsward 12 juli 2020

Toch nog hoofdklassekaatsen in Bolsward in 2020. Eerst zou het seizoen beginnen op 20 juni, later werd het seizoen er helemaal uitgegooid en plotsering startte het seizoen op 11 juli. Onze normale partij stond gepland op 12 juli en dat betekende flink aan de bak. Contact met de gemeente, de KNKB nog een keer met de gemeente, maar we kregen toestemming. Iedereen moest zich inschrijven zodat we nu over een lijst met telefoonnummers beschikken waar een hacker jaloers op zou zijn.

Verder wat maatregelen bij de eet- en drinkgelegenheden en gewoon afstand houden. Met andere woorden gewoon je gezond verstand gebruiken.

En dan kan het!

Smetje op de partij was natuurlijk we dat we graag 12 parturen hadden laten kaatsen, waarbij wij als vereniging twee wildcards zouden geven. Waarom we dit wilden? Heel gewoon Bolsward was geen rankingswedstrijd en Ried was afgelast, zodat dit volgens ons gewoon zou kunnen.

Tot het einde toe hebben we hiervoor gestreden, maar we kregen door de starheid van de KNKB geen toestemming. Waarom niet? Dat is ons niet duidelijk geworden.

Maar goed we kregen alles op tijd gereed dankzij de tomeloze inzet van een aantal vrijwilligers. Hiervoor hartelijk dank. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen.

Om 11.00 uur begonnen we en de strijd was om ongeveer 16.45 uur gestreden. Alles verliep op rolletjes en zelfs een oplettend persoon die Handhaving liet opdraven kon geen roet in het eten gooien. Die zullen nog wel een rapportje maken.

Het was een mooie kaatsdag. Wat soberder dan ander jaren, maar dat mocht de pret niet drukken. De gezelligheid was er in elk geval niet minder om.

Het massaal opgekomen publiek (de kritische grens van maximaal 250 toeschouwers tipten we even aan) kon genieten van een aantal mooie partijen en dat is ook wel eens anders geweest. Vooral de halve-finale was een triller om je vingers bij af te likken (5-5 6-6). Alleen de muziek van Ennio Moricone ontbrak nog. Dat de finale snel was afgelopen mocht de pret niet drukken.

Iedereen die heeft meegeholpen om deze dag tot een succes te maken: hartelijk bedankt! Ook de bezoekers hartelijk bedankt! U hebt laten zien dat we in deze bijzondere tijden best kunnen kaatsen. Als we maar een beetje normaal doen komen we met zijn allen een heel eind.

De uitslag:

1ste prijs:          Gert-Anne van der Bos
                              Taeke Triemstra
                              Tjisse Steenstra

2de prijs:          Enno Kingma
                              Kees van der Schoot
                              Erwin Zijlstra

3de prijs:          Marten Bergsma
                              Dylan Drent
                              Hendrik Kootstra

Koning van de partij met algemene stemmen en houder voor een jaar van de Familie Lunter-bokaal werd Gert-Anne van der Bos.

Scroll naar boven