Jeska en Jelle winnen Slagerij de Boer Pearke Keatsen 2018

Op zondag 24 juni kwamen er 16 pearkes op ‘t Oordje om te kaatsen voor de fel begeerde waardebonnen van sponsor Slagerij de Boer. Er stonden een aantal namen op de lijst waarbij vooraf al duidelijk was dat er geen opgooiballetjes verwacht hoefden te worden.

In de eerste omloop werden er in 3 van de 8 partijen spannend gekaatst waarbij er 5-5 aan de telegraaf hing bij de eindstand. Opvallend was de stand-in van bezoeker Meindert Bonnema in de partij van Anne IJdema met Johan Bekema tegen Ryanne Reinsma met Gijsbert Knol. Al na 2 eersten was duidelijk dat Johan niet verder kon kaatsen door zijn opgelopen schouderblessure van 2 weken geleden. Gelukkig kwam Meindert langs om zijn auto op te halen, welke was achtergebleven na het bedrijfskaatsen. Zijn tas met sportkleding was dus nog aanwezig, waardoor hij direct kon invallen. De partij werd gewonnen door Ryanne en Gijsbert.

Tweede omloop
In de winnaarsronde troffen Femke Folkerts en Cor Jacobsen het sterke partuur Jeska Terpstra en Jelle Cnossen. Met een eindstand van 3-5 en 0-6 wonnen Jeska en Jelle. Het met ‘favoriet’ gekenmerkte pearke Martzen Deinum met Erik Westra veegden Michelle Bruinsma en Dietmer Kuperus met ‘schoon aan de haak’ (5-0 en 6-0) van het veld. Marianne Dijkstra en Wichard Deinum moesten hun meerdere erkennen aan Tessa Booms en Sander Bruinsma met een 2-5 en 2-6 eindstand. De langst durende partij van de dag werd gekaatst door Elske Rijpma met Leo Bekema tegen Ryanne Reinsma en Gijsbert Knol. Uiteindelijk kwamen dan ook alle punten aan de telegraaf te hangen (5-5 en 6-6). Bij de laatste opslagbal door Elske wist Gijsbert de kaats voorbij te slaan.

In de verliezersronde werd in 3 van de 4 kaatspartijen met een duidelijke uitslag (5-0) de verliezende stelletjes naar huis gestuurd. Alleen Janny van ’t Zet met Ferdinand van der Zee wisten 2 bordjes te pakken tegen Jenkelien Brander met Age Gietema.

Halve finales

In de halve finale van de winnaarsronde troffen de topfavorieten elkaar. Jeska Terpstra met Jelle Cnossen namen het op tegen Martzen Deinum met Erik Westra. Dit waren de pearkes waarbij niet alleen de heren, maar ook de dames regelmatig het balletje op het dak sloegen bij een bovenslag. Door de krachtige opslag en het sterke perkwerk wonnen Jeska en Jelle deze partij met 5-1 en 6-6. In de andere halve finale werd het klasseverschil tussen Tessa Booms met Sander Bruinsma en Ryanne Reinsma met Gijsbert Knol ook op de telegraaf weergegeven, de eindstand was 5-0 en 6-2.

De halve finales van de verliezersronde werden gekaatst door het jeugdige pearke Marije Kuperus en Marten Leijenaar tegen Jenkelien Brander en Age Gietema. Ondanks dat Marije en Marten gemakkelijk met de senioren mee kunnen komen waren Jenkelien en Age te sterk (3-5 en 0-6). In de andere halve finale wonnen Feikje Bouwhuis en Rutger Vallinga met dezelfde eindstand van Anna IJdema en Meindert Bonnema.

Finales

In de finale van de verliezersronde namen Jenkelien Brander en Age Gietema het op tegen Feikje Bouwhuis en Rutger Vallinga. Ondanks dat Jenkelien en Age regelmatig een balletje goed raken, wist Feikje met haar kaatservaring en gesteund door Rutger de punten naar zich toe te trekken. Feikje en Rutger wonnen dan ook met 5-1 en 6-4 eindstand.

In de finale van winnaarsronde streden Jeska Terpstra en Jelle Cnossen tegen Tessa Booms en Sander Bruinsma. Al snel in de partij kwamen Jeska en Jelle snel op een grote voorsprong. Met sterke opslagballen van Sander kon hij met Tessa weer wat inlopen naar 4-3. Echter hierna trokken Jeska en Jelle de partij en daarmee kransen naar zich toe met een 5-3 en 6-2 eindstand.

Tijdens de finales kwam de partijsponsor Yde de Boer zelf nog op het kaatsveld en bracht een lekkernij mee. Hierdoor werd deze kaatsdag gezellig afgesloten met een drankje en een lekker stukje worst.

Uitslag:

1e prijs –Jeska Terpstra en Jelle Cnossen
2e prijs –Tessa Booms en Sander Bruinsma
3e prijs – Martzen Deinum en Erik Westra
3e prijs – Ryanne Reinsma en Gijsbert Knol

1e prijs verl. – Feikje Bouwhuis en Rutger Vallinga
2e prijs verl. – Jenkelien Brander en Age Gietema

Scroll naar boven