Jeugd Trainingsdag 06-04-19

Op 6 april was het weer zover! De opening van het veldkaatsseizoen. De jeugdcommissie van KV Bolsward had weer een trainingsdag georganiseerd met als hoofdtrainers de winnaars van de PC van 2018!
Helaas was Peter van Zuiden onlangs geopereerd aan ziin knie en kon dus niet traning geven, maar in plaats daarvan, was 9-voudig PC-winnares Géjanna Dijkstra-Buma bereid gevonden om het opslaggedeelte op zich te nemen. Thomas van Zuiden nam het achterinse gedeelte voor zich en PC-koning Allard Hoekstra gaf de voorinsetraining.
De dag begon met een intensieve warming-up van Thomas van Zuiden. Aangezien hij wekelijks een heerlijke bootcam geeft, is dit hem wel toevertrouwt! Onder een net doorkruipen, speedladder, buikspieren, actief bezig, over en onder banken door, snelle voetjes door autobanden, niks is te gek!

De jeugd was dan ook al goed warm en klaar voor de ‘specialiteitentraining.’ Onder leiding van Géjanna werd er opgeslagen. Aanwijzingen over aanloop, tactiek en opgooi hielpen de jeugdleden beseffen dat opslaan meer is dan een bal inbrengen, opslaan is het belangrijkste binnen het kaatsen!
Allard liet de jeugd nadenken over voetenwerk, houding en snel bewegen. De ballen zoefden over de boven na zijn aanwijzingen!
Thomas zorgde ervoor dat de jeugd na dacht over hun rol in het perk, tactiek, wat doe ik, waar sta ik? Hoe verwerk ik hoge ballen?
Het is te kort om te omschrijven hoe de jeugd van onze KV dit ervaren heeft, maar door hun inspirerende houding hebben deze drie kaatstoppers voor vreselijk goeie start gezorgd voor de jeugd dit seizoen. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en in de ogen van de jeugd zag je de gretigheid om meer te willen leren!

Als afsluiting werd er nog een leuk potje gekaatst, waar ook hierbij de kaatsers gecoacht werden door de vele aanwezige trainers. De schooljeugd had zelfs de luxe dat de huidige PC-koning bij hun aan het blokjeleggen was. Wie kan dat nou zeggen!
De hele dag door was er limonade voor de jeugd, fruit aangeboden door Poiesz Bolsward en wat chips en de dag werd afgesloten met pannenkoeken voor iedereen! De poedersuiker dwarrelde door de kantine 😉.

Ondank dat Peter van Zuiden op krukken liep, kwam hij toch op het Oordje om aan te moedigen. Dit was natuurlijk prachtig! Er waren stiften aanwezig, dus alle aanwezige (jeugd)leden hadden op het door Muta aangeboden shirt handtekeningen van de PC-winnaars, hun trainers en elkaar op hun shirts!
Al met al was het een geweldige seizoensopening en we hopen iedereen snel weer zo enthousiast te zien op het Oordje!

Iedereen die zijn rol, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen bedanken we van harte! We gaan er weer een mooi seizoen van maken!

Groet,
De jeugdcommisisie van KV Bolsward

Scroll naar boven