Jouke, Erik en Kim in de kransen Vormeer avondledenpartij

Onder werkelijk schitterende omstandigheden zo midden in de vakanties hadden zich 33 liefhebbers opgegeven voor de tweede avondledenpartij. Dat betekende dat opnieuw in zes perken moest worden gekaatst en in drie klassen. In elke klasse was een krans te winnen en dit keer waren de prijzen waardebonnen van Lekker 1890.

A-klasse

Jouke Tilstra was de enige die al zijn drie partijen wist te winnen. Verdient ging hij dan ook met de krans naar huis. Julian Faber stond er na twee partijen het beste voor, maar hij verloor zijn laatste partij met 5-4 en moest met 18 punten genoegen nemen met de tweede prijs.

Dat de ene partij de andere niet is bewees Jelle Cnossen. Hij verloor de eerste partij met 5-2 en wist de beide andere partijen te winnen en kwam zo op 16 punten en behaalde hiermee een mooie derde prijs. Leon Bekema en Dietmer Kuperus kwam beiden op 15 punten voor. Dietmer had 12 eersten tegen en Leon 11. De vierde prijs was dus voor Leon en Dietmer moest genoegen nemen met een vijfde prijs.

B-klasse

In de B-klasse waren er maar liefst drie deelnemers die al de drie partijen wisten te winnen. De tegeneersten moesten dus de beslissing brengen. Erik Westra liet zien dat hij na een aantal jaar van te zijn weggeweest het kaatsen niet was verleerd. Hij kreeg in zijn drie partijen slechts 7 eersten tegen. Met 10 eersten tegen was de tweede prijs in deze klasse voor Roel Venema. Eric Ypma kwam in het bezit van de derde prijs met 11 eersten tegen.

De vierde prijs was voor Johan van der Zee. Hij won twee partijen en verloor er eentje met 5-5. Dat betekende 19 punten. Ne een puntje meer dan de nummer 5 Hidzer Bogaard.

C-klasse

Kim Mollinga won als enige in deze categorie al haar drie partijen en ging dus met de krans naar huis. Er waren er twee die uitkwamen op 19 punten voor en 15 eersten tegen. Dat waren Idske Zijlstra en Lisanne Leijenaar. Dus er moest worden gekeken naar de behaalde punten in de drie laatste eersten. Idske had in de laatste eersten 18 punten voor en Lisanne 12. De tweede prijs ging dus naar Idske en de derde prijs naar Lisanne.

Ook de strijd om de vierde en vijfde prijs was superspannend. Twee kaatsers hadden 18 punten voor en 11 tegen. Dat waren Thijs Galema en Meindert van der Wal. Ook hier moest dus worden gekeken naar de behaalde punten in het laatste eersten. Beiden hadden 18 punten voor zodat de tegenpunten de beslissing moesten brengen. Meindert had 10 punten tegen en Thijs 12. De vierde prijs ging zo naar Meindert en Thijs moest nipt genoegen nemen met de vijfde prijs.

Al met al weer een geslaagde kaatsavond!

[epa-album id=”8177″ show_title=”false” display=”full”]

Scroll naar boven