Kaatsballenactie “Wij gaan niet voor de kwea maar voor een boppeslag”

Het was een gevoelige slag voor kaatsvereniging Bolsward toen er  in de nacht van 29 op 30 augustus ingebroken werd in de kantine. Ze raakten hierbij 50 kaatsballen kwijt met een waarde van ruim  €1.000,- . Omdat het bovendien om officiële wedstrijdballen gaat is de kaatsvereniging zwaar gedupeerd.

Twee Bolswarders zijn nu een actie gestart om te proberen die ballen weer terug te kaatsen. Het gaat om Ton Visser en Bouke Bakker.  Zij kwamen in gesprek en vonden dat na de icebucket challenge er ook een actie gestart moest worden voor deze Bolswarder sportvereniging.

“Wij gaan niet voor de kwea maar voor een boppeslag” is de slogan en via onder andere de sociale media (facebookpagina en website) roepen ze Bolswarders op om mee te doen in dit bijzondere kaatsspel. De kaatsballen die werden gestolen waren wedstrijdballen en die kosten zo’n €20,- per stuk. “We begrijpen dat niet iedereen dat bedrag wil geven vandaar dat we het doneren vertaald hebben naar het kaatsen”.

De heren hebben het zo bedacht dat mensen een “kaats” kunnen doneren voor € 5,- , een “eerst” kan men doneren voor €10,- en een “spul” doneert men voor €20,-. Bij een spul hebben de eenmalige donateurs de gelegenheid om met hun naam op de speciale website te komen.

 “Maar mochten mensen meer dan €20,- willen doneren dan kan dat natuurlijk ook”: “Ze doneren dan een boppeslag”.  Eind  November wordt het bedrag aan de kaatsvereniging overhandigd die daar dan ballen voor koopt.

Mensen die mee willen kaatsen in dit bijzondere kaatsspelletje kunnen naar de website gaan. Hier staat alles uitgelegd over hoe men kan meehelpen en kan men de score volgen.

http://www.apvdfeer.nl  kaatsactie

Mochten mensen willen doneren, dan kan dit op het rekening nummer van stichting TV Bolsward NL16ABNA0415708613 onder vermelding van kaats, eerst , spul of boppeslag , afhankelijk van wat men wil doneren. Bij een spul of boppeslach graag even melden of U wel of niet uw naam op de website vermeld wilt hebben (met evt link naar uw website).

Voorgaande berichten:

Scroll naar boven