KV Bolsward `Even naar PRIMERA΄

Op woensdagavond 31 mei stond de eerste ledenwedstrijd op het programma. De wedstrijd stond een week eerder gepland, maar door de Europacupfinale van Ajax was deze wedstrijd een week uitgesteld.

Sponsor van deze wedstrijd was Primera Bolsward. Wij zijn de heer Engelmoer dan ook veel dank verschuldigd dat hij deze wedstrijd financieel wilde ondersteunen. De prijzen waren dan ook waardebonnen die kunnen worden besteed bij de Primera.

Op de lijst stonden 18 kaatsers. De 18 kaatsers waren verdeeld in 6 A-, 6 B- en 6 C-maten. Er werd gekaatste met drie verschillende lijsten. In elke categorie waren er twee individuele prijzen te winnen.

Om precies 18.30 uur begon de wedstrijd. Door de mooie prijzen werd er fel doch zoals we in Bolsward gewend zijn sportief gekaatst.

In de A-klasse ging de krans naar Sander Bruinsma. Hij winst met zijn wisselende maten al zijn drie partijen te winnen en kwam dus op 21 punten. Julian Faber werd tweede met twee gewonnen partijen en een verliespartij (tegen Sander).

De B-klasse bracht de meeste spanning. Niet degene die won. Dat was Tsjerk Okkema die al zijn partijen in winst omzette. Spannend was het vooral wie de tweede prijs zou krijgen. Er waren twee die op 15 punten kwamen. Dus de tegen-eersten moesten de beslissing brengen. Pieter Feenstra had 11 eersten tegen en Bauke Cuperus had net eentje minder tegen. Zo zie je maar weer dat je in dit systeem, ondanks een 5-1 nederlaag toch in de prijzen kunt vallen.

Tot slot de matadoren van de C-klasse. Ook hier was er ééntje met 3 winstpartijen: Johan Bekema. Tweede in deze klasse werd Bertus Veldman met 18 punten.

Nadat het veld was opgeruimd konden de prijs om kwart over 10 worden uitgereikt.

Al met al toch weer een geslaagde avond ondanks de wat magere deelname.

Scroll naar boven