KV Bolsward huldigt NK kampioenen

Op vrijdag 20 september was het zover. De huldiging van de Nederlandse Kampioenen van kaatsvereniging Bolsward.

Op 22 juni werden Femke Folkerts, Inge Blanke en Noa Elzinga Nederlands Kampioen bij de schoolmeisjes en een week later Edwin Arjen Yska, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma bij de jongens pupillen.

De avond werd geopend door de voorzitter van kv Bolsward die een kort overzicht gaf van de prestaties van kv Bolsward in het afgelopen seizoen. Hierbij werd aansluiting gezocht bij de reacties die kv Bolsward uit de hele wereld had gekregen na beide kampioenschappen. Aan het einde van het welkomswoord kon iedereen zijn kennis nog testen bij de `kransenquiz´.

Daarna was het de beurt aan wethouder Gea Wielinga die een aangaf dat sport in Súdwest-Fryslân belangrijk is en dat de gemeente niet schroomt om te investeren in de sport.

Ook namens de Federatie Wûnseradiel-Bolsward-Workum voerde Pieter Feenstra kort het woord.

Daarna werden eerst de jongens geëerd. Van de kaatsvereniging kregen de jongens een fotocollage. Een blijvend geschenk voor aan de wand. Van de kaatsvereniging Dronryp, tweede op het Nederlands Kampioenschap, kregen de jongens een kaatsbal gemaakt van glas.

Tot slot was het de beurt aan de schoolmeisjes. Van de kaatsvereniging kregen zij een fotoboek uitgereikt. In dit fotoboek, gepersonaliseerd, zijn veel foto’s, de krantenverslagen en de lijst van die kaatsdag opgenomen.

Al met al een zeer geslaagde avond zo aan het einde van het kaatsseizoen.

Foto’s gemaakt door Peter Siemensma:

Scroll naar boven