KV Bolsward wint opnieuw van De Earrebarre

Zaterdag 22 april stond onder onverwacht schitterende weersomstandigheden de jaarlijkse ‘Útdaging’ op het programma. De jaarlijkse tweekamp tussen parturen van kv Bolsward en De Earrebarre uit Den Haag.

Na vele verontschuldigingen, smoesjes en meer dit soort Haagse bluf konden we om ongeveer half 3 beginnen met het treffen. De lange reis was de Hagenezen niet in de kleren gaan zitten. Ze hebben altijd wel een smoesje klaar. Julian Faber, Rutger Vallinga en Hendrik Bouwhuis wonnen hun partij voor Bolsward met 5-4 en 6-0 van De Haag ein (Richard Beukema, Arjen Hettinga en Michelle Bruinsma). Gelijkertijd waren Anno Galama, Johan Bekema en Peter van Zuidente sterk voor de Haagse drie (Chris Anema, Hilbrand Smit en Harm Jilderda). Het werd 5-3 en 6-2. Na een uurtje al 2-0 voor Bolsward.

Toen een half uur later ook nog Piet van Zuiden, Pieter Feenstra en Gijsbert Knol sterker waren dan De Haag twei (Melle van der Heide, Hielke Venema en Wybe Symen van Ommen (5-1 en 6-2) kwam Bolsward op een beslissende 3-0 voorsprong.

Helaas ging de vierde partij verloren voor Bolsward. De Haag vef (Peter Veldman, Sjoerd Rijpkema en Jentje Deelstra waren de sterk voor Bauke Cuperus, Eugene Rosenau en Sander Bruinsma (3-5 en 2-6). Tot slot wisten Sander Bruinsma, Manno Galama en Jelle Cnossen te winnen van De Haag vieâh (Gerben Bootsma, Jort Oving en Jan Rense Visser). Het werd 5-4 en 6-4.

Dit resulteerde dus in een overwinning voor Bolsward. Hoewel overwinning? De Haag haalde zelfs een scheidsrechter op afstand erbij om de zege van Bolsward te betwisten. Die oordeelde ‘elk de helft van de krans’. Wat de scheidsrechter niet wist was dat beide voorzitters al tot een besluit waren gekomen. De krans ging naat Hilde Bruinsma. Naast de krans kreeg Hilde, na een spontane inzameling op het kaatsveld, nog € 205 aangeboden om te doneren aan de stichting Pink Ribbon. De stichting die zich inzet om borstkanker te bestrijden.

Bleef na afloop nog één vraag open. Wie was nu die mysterieuze Julius?

Geintje:

Scroll naar boven