KVB wint van Earrebarre

Het kaatsseizoen in Bolsward werd zaterdag 23 april traditioneel geopend door de strijd aan te gaan met ‘De Earrebarre’ uit Den Haag. Er werden 5 partijen verkaatst om te bepalen welke kaatsvereniging zich dit jaar tot winnaar mocht kronen.

Voor aanvang werden er een paar regenbuitjes afgewacht en voor de zekerheid werd de partytent extra verankerd. Onder leiding van Emma was het ook dit jaar gelijk een gezellige boel in de kantine.

Na het openingswoord van Johan Bruinsma en Gerben Bootsma konden de ‘Golden oldies’ van Bolsward en Gert-Jan Abma het strijdtoneel betreden tegen de Hagenezen. De partijen werden halverwege een paar minuten onderbroken vanwege een sterke hagelbui. Gelukkig verdween de bui snel en brak later de zon zelf nog regelmatig door. Ondanks dat zelfs Mark Rutte in het partuur van Den Haag zat, wisten de Bolswards beide partijen met gemak te winnen.

lijst Earrebarre

Door deze 2-0 voorsprong leek de strijd tussen de verenigingen snel te worden beslist. De derde en vierde partij werd echter gewonnen door de Hagenezen. Er werd goed gekaatst en er waren veel spannende momenten op 6 gelijk. Echter wisten de Hagenezen tijdens de opslag beter om te gaan met de sterke zijwind.

Door deze 2-2 stand werd de laatste partij de beslissende partij. Voor ‘De Earrebarre’ kwamen Jan Rense Visser, Marcus Frietema en Michel Nesse op het veld om te strijden tegen onze talenten Hendrik Bouwhuis, Cor Jacobsen en Rutger Vallinga. Deze finalepartij verliep helaas heel anders dan de Hagenezen gehoopt hadden. Door veel fouten aan de Haagse opslag kwamen de Bolswarders in rap tempo op grote voorsprong. Wanneer de ballen wel tussen lijnen van het perk werden geplaatst, wisten Rutger en Hendrik daar wel raad mee. Ze lieten zich niet van de wijs brengen door de vanaf de zijlijn bluffende Richard. Met een 5-0 overwinning werd het Haagse mondje gesnoerd.

Voor de 3-2 overwinning kreeg KV Bolsward het typerende beeldje ‘Haagse Harry’ voor in de kantine. De ‘Earrebarre’ kreeg van Johan Bruinsma een netje uien om uit te huilen. Na een paar Haagse spreekwoorden en felicitaties van voorzitter Gerben Bootsma kon de overwinning worden gevierd in de kantine. Emma en Bertus zorgen voor een drankje en er werd lekker gegeten van de catering van Happy China.

Wederom was het een gezellige en geslaagde dag als begin van het kaatsseizoen. KV Bolsward kijkt alweer uit naar de confrontatie in 2017!

Ook zijn er actiefoto’s gemaakt door Henk Bootsma in onderstaande fotoalbum.

Scroll naar boven