Lieke Van Loon, Romy Postma en Ilse Kooistra winnen in Bolsward

De Kaatsvereniging Bolsward organiseerde zondag 8 mei een K.N.K.B.-wedstrijd voor de categorie Meisjes, wedstrijdvorm door-elkaar-loten. Er stonden 11 parturen op de lijst. 

De eerste omloop kende slechts 1 partij waarin sprake was van een gelijkopgaande strijd. De latere winnaars wonnen die partij op 5-4 en 6-6 van het partuur van Gerbrich Koster, Liset Sijbesma en Judith Cuperus. Voor het overige kenden de partijen een 5-1 of 5-2 uitslag.

In de tweede omloop werden 2 van de 3 partijen op 5-3 en 6-4 beslist. In de andere partij werd heel goed en ook spannend gekaatst door het partuur Anke Wassenaar, Yannah Palma en Ilse Marije van Beem en het partuur Iris Veltman, Rigt van der Velde en Berber van der Goot. Uiteindelijk wist het laatstgenoemde partuur deze partuur op 5-5 en 6-0 over de streep te trekken.

Het partuur Iris Veltman c.s. moest in de halve finale aantreden tegen het partuur bestaande uit Marsha Broersma, Janneke Posthumus en Dido Iedema. Toch wel wat verrassend trok het partuur Marsha Broersma c.s. na een spannende partij op 5-5 en 6-4 aan het langste eind. Zij dus door naar de finale. Iris Veltman c.s. moesten genoegen nemen met de 3e prijs.

De finale tussen de parturen Lieke van Loon c.s. en Marsha Broersma c.s. verliep eenzijdig. Met name aan de opslag waren Romy Postma en Lieke van Loon erg sterk bezig, terwijl het binnen het partuur van Marsha Broersma c.s. zowel aan de opslag als in het perk duidelijk minder goed liep dan in de voorgaande partijen. Dit partuur kwam dan nu ook niet verder dan een spelletje. Op 5-2 en 6-4 was de winst voor het partuur Lieke van Loon, Romy Postma en Ilse Kooistra een feit.

De verliezersronde werd gewonnen door het partuur Eline van Dijkhuizen, Gonnie Schilstra en Jellie Hiemstra. Zij wonnen de finale op 5-4 en 6-2 van het partuur bestaande uit Gerbrich Koster, Liset Sijbesma en Judith Cuperus.

De wedstrijd kende een vlot verloop. Dagvoorzitter Clara Houtsma reikte de kransen en overige prijzen (waarde­bonnen) uit aan:

  • 1e prijs: Lieke van Loon (Makkum), Romy Postma (Winsum) en Ilse Kooistra (Raerd)
  • 2e prijs: Marsha Broersma (Stiens), Janneke Posthumus (Ried) en Dido Iedema (St. Anna)
  • 3e prijs: Iris Veltman (Dronrijp), Rigt van der Velde (Goënga) en Berber van der Goot (Goënga)
  • 1e prijs verliezersronde: Eline van Dijkhuizen (Nijland), Gonnie Schilstra (Lollum) en Jelly Hiemstra (Menaem)
Scroll naar boven