Meisjes De Bron winnen Schoolkampioenschappen

Na de overwinning in Bolsward van vorige week woensdag 15 mei pakten de meisjes van cbs De Bron, Lyset Westra en Marit Dijkstra, ook de overwinning op de eindronde woensdag 22 mei in Franeker.

De meisjes waren ingedeeld in de poules van 3 parturen. De poulewinnaars streden in de finale om het kampioenschap van Fryslân.

De meisjes van De Bron, beiden lid van kv Bolsward, moesten in de eerste poulewedstrijd het opnemen tegen de meisjes van de school uit Mantgum. Bolsward nam snel een spel voorsprong, maar door wat tactische wijzigingen bij Mantgum kwamen zij langszij. De Bron herpakte zich en pakte de eerste overwinning in de poule met 5-3 6-2. 7 punten in de knip. In de tweede poulewedstrijd was de tegenstander Raerd. Raerd was bekend, want ook vorige week hadden dezelfde meisjes tegen elkaar gekaatst. Nu veel was er in een week tijd niet veranderd. Ook deze wedstrijd werd in winst omgezet (5-2) en de finale was gehaald.

 

Toen kwam de finale met als tegenstander de school uit Morra. Een echte wedstrijd werd het niet. Morra wilde wel, maar De Bron was te sterk, getuige de eindstand van 5-2 6-4.. Zij gingen dan ook met de kransen naar huis.

 

Een prachtige overwinning voor De Bron, voor kv Bolsward en natuurlijk voor (de ouders van) Lyset en Marit. De Bron voor de tweede keer deze eeuw op het bord!

De prijzen werden in Franeker uitgereikt door de wethouder van sportzaken René de Vries.

 

Scroll naar boven