Miedema patatpartij en Tentenkamp 24 aug

Donderdag 24 augustus was de Miedemapatatpartij. Dit jaar was het idee om ook te blijven slapen. Dus aansluitend op deze wedstrijd is de tentenkamp georganiseerd. Om 14.00 uur konden de kinderen op het veld komen om alvast de tenten op te zetten. Nu zat het weer niet helemaal mee op dat moment, maar om 15.00 uur was het droog en werden de eerste tenten al opgezet.

16.00 uur startte de wedstrijden en konden de kinderen weer strijden om de krans. Bij de Kabouters waren er 3 parturen die tegen elkaar strijden. Nadat elk partuur 2x had gekaatst werden de eersten opgeteld. Lang tellen hoefde niet want het partuur van Auke Boersma en Dany Kusters was te sterk voor de anderen en wonnen beide partijen en daarmee de krans.

Bij de welpen kaatsen de kinderen in 2 poules. In Poule A moesten Jens Boorsma en Mats Bonga de laatste partij tegen Froukje Patricia Blanke en Marte Sebel. Dit was de beslissende wedstrijd, Omdat beide Parturen na de wedstrijd 11 eersten voor hadden. Het partuur van Froukje Patricia had minder tegen eersten en ging dus door naar de finale. In Poule B waren Marit Dijkstra en Elisa Terwisscha van Scheltinga het sterkste partuur en waren de andere finalisten. In de finale won het partuur van Froukje Patricia overduidelijk met 5 – 0 en wonnen de krans.

De Pupillen en Schooljeugd werden bij elkaar gevoegd en ook hier waren er 2 poules met in elke poule 4 parturen. In poule A was het partuur van Fenna Cuperus en Yfke Sebel het sterkste en wonnen alle partijen. In poule B was het partuur van Tessa Westra en Fabian v/d Zee het sterkst. Deze parturen streden in de finale tegen elkaar. Op 5 – 3 leek het partuur van Fenna te winnen, maar uiteindelijk trok het partuur van Tessa Westra aan het langste eind en wonnen zij met 5 -5 6 – 2. Er werd ook om de 3de prijs gespeeld. Dit ging tussen het partuur Daniël de Boer en Ylza Wijbenga tegen het partuur van Steyn Wijbenga en Sanne Dijkstra. Het Partuur van Daniël heeft met 5 -4 6 -2 gewonnen.

Hieronder nog de winnaars van elke categorie.

Kabouters

1ste prijs Auke Boersma en Dany Kusters

Welpen

1ste prijs Froukje Patricia en Marte Sebel

2de prijs Marit Dijkstra en Elisa Terwisscha van Scheltinga

Pupillen/Schooljeugd

1ste prijs Tessa Westra en Fabian v/d Zee

2de prijs Fenna Cuperus en Yfke Sebel

3de prijs Daniël de Boer en Ylza Wijbenga

Tussen de prijsuitreiking door werden ook de trainers bedankt. Zij stonden ook dit jaar weer vol enthousiasme op het veld. Voor hun een klein presentje als dank voor de inzet.

Om half 6 kwam er ook patat en een snack van de Miedema. De kinderen konden hier lekker van genieten om daarna verder te gaan kaatsen of op de lange stormbaan te gaan spelen.

Peter Siemensma heeft ook niet stil gezeten. Hij heeft mooie foto’s en een filmpje gemaakt van deze dag met behulp van een drone. Deze foto’s zijn te bekijken via deze link:

https://myalbum.com/album/oQXjKy3EooGd/

https://www.youtube.com/watch?v=v2q0XDyf1sY

Na het kaatsen was het voor een aantal kinderen het einde. Voor de kinderen die bleven slapen was dit nog maar het begin. Nadat het veld was opgeruimd was er genoeg ruimte om te gaan spelen. De kinderen konden in de speeltuin of op de stormbaan. Ook werd er gebruik gemaakt van de Picoos. Deze werden natuurlijk ook in de avond gebruikt met de mooie lichtjes. Aan het einde van de avond zaten alle kinderen klaar voor de pubquiz. Hier werden 5 rondes gespeeld en streden de kinderen om de beker. Uiteindelijk was er een gelijk spel tussen het team “de kabouters” en het team “de mango’s”. Er werd een beslissende vraag gesteld en het team wat het dichtste bij het antwoord kwam had gewonnen. Team “de Mango’s” zat er het dichtstbij en won de pubquiz. Na de pubquiz werd er nog wat gerelaxt en spelletjes gedaan en daarna gingen de (meeste) kinderen slapen.

De volgende ochtend zaten de meeste kinderen al op tijd aan het ontbijt. De andere kinderen die niet geslapen hadden namen de tijd en sloten later aan. Er werd die dag nog veel gespeeld op de stormbaan of met de Picoo. We sloten de dag af met een renbingo.

Als jeugdcommissie hebben we enorm genoten van deze dag. Voor iedereen was het een eerste keer om dit op het kaatsveld te organiseren en wat hebben we genoten. We willen graag alle kinderen maar ook de ouders bedanken voor de enthousiasme, het vertrouwen en de gezelligheid. Uiteraard zijn we gemotiveerd om het volgend jaar opnieuw te organiseren.

Voor nu zijn de trainingen afgelopen. We hopen jullie nog te zien op 10 september tijdens het ouder-kindkaatsen. Op deze dag sluiten we het seizoen af en reiken we de competitiebekers uit. We zien jullie dan!

Scroll naar boven