Miedema Patatpartij

Wat later dan de bedoeling was willen wij toch nog graag het verslag van de Miedema Papatpartij plaatsen!

 

Op 30 augustus werd met mooi weer de Miedema patatpartij gekaatst. Meer dan 50 fanatieke jeugdleden streden om de kransen in verschillende categorieën.

De kabouters mochten voor het eerst een echte partij kaatsen ipv de gebruikelijke leuke spellen. Er werd spannend gekaatst, maar na 3 omlopen waren het Steijn Wijbenga en Iris Terpstra die de kransen om de nek kregen. De 2e prijs werd gewonnen door Sybrich Ouderkerken en Mare Prinsen. De finale van de verliezers tussen Rianne Cuperus en Roan Beintema tegen Naomi Ykema en Elias van der Zee werd gewonnen door laatstgenoemd partuur.

1e prijs voor Steijn Wijbenga en Iris Terpstra

2e prijs voor Sybrich Ouderkerken en Mare Prinsen

1e prijs in de verliezersronde voor Naomi Ykema en Elias van der Zee

 

Bij de welpen werd er in twee poules gekaatst. De winnaars van beide poules waren Fenna Cuperus met haar maat Jolle Ouderkerken en Iris Haga met Daan van Dijk. Dit werd een spannende finale, waarbij Fenna en Jolle met 5-4 en 6-4 de winst naar zich toe trokken.

1e prijs voor Fenna Cuperus en Jolle Ouderkerken

2e prijs voor Iris Haga en Daan van Dijk

Bij de pupillen waren 4 partuur en zij kaatsten allemaal een keer tegen elkaar. Dit was een erg spannende poule, waarbij de parturen 1, 2 en 3 respectievelijk 18, 17 en 16 punten behaald hadden. Het moeilijke rekenwerk bleef dus achterwege! Alle drie hadden ze 1 wedstrijd verloren. Het aantal gepakte eersten in de verliespartij was dus doorslaggevend. Matthijs Fontein en Edwin Yska hadden 2 eersten, Remco Yska, Arne Pieksma en Rogier Feenstra pakten 3 eersten, maar Tymen Bijlsma en Ilona Palsma verloren hun eerste partij met 4 eersten en zij gingen er met de eerste prijs vandoor!

1e prijs voor Tymen Bijlsma en Ilona Palsma

2e prijs voor Remco Yska, Arne Pieksma en Rogier Feenstra

Bij de schooljeugd werden er drie verschillende lijsten gekaatst. Kaatsen met je partuur, maar individuele punten! Uiteindelijk werd het verschil tussen de 1e en 2e prijswinnaar in de eerste omloopt gemaakt. Derde met 14 punten werd Marije Kuperus, maar omdat Kees Bekema met zijn maten met 5-5 en 6-2 in de eerste omloop won van Nanne Hooghiemstra en co. Werd Kees eerste met 21 punten en Nanne tweede met 19 punten.

1e prijs voor Kees Bekema

2e prijs voor Nanne Hooghiemstra

3e prijs voor Marije Kuperus

Na de prijsuitreiking van de patatpartij werden de competitieprijzen uitgereikt en de Klaas Kingmatrofee. Als met al een erg geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1e prijzen in de KV Bolsward jeugdcompetitie seizoen 2018:

Welpen Meisjes: Fenna Cuperus

Welpen Jongens: Fabian van der Zee

Pupillen Meisjes: Ilona Palsma

Pupillen Jongens: Edwin Yska

Schoolmeisjes: Ingeborg Brattinga

Schooljongens: Kees Bekema

 

 

Klaas Kingma aanmoedigingstrofee

 

 

 

 

Scroll naar boven