Na Jong Nederland Jong-Feinte prooi voor Bolsward

Op de vierde woensdag van juli wordt de Jong-Feintepartij verkaatst in Easterein. Een kaatswedstrijd voor junioren afdelingsparturen met een prijzenpot van € 2.000. Die wil je winnen. 28 parturen stond woensdag 22 juli op lijst. Nummer 10 op de lijst was Bolsward 1 (Sander Bruinsma, Menno Galama en Fabian Noordhuis). Nummer 8 op de lijst was Bolsward 2 met Peter van Zuiden, Hendrik Bouwhuis en Julian Faber. Saillant detail was dat Bolsward in de voorgaande 10 edities van deze partij nog nooit in de prijzen was gevallen.

De partij werd gewonnen door het tweede partuur van Bolsward door de plaatselijke favorieten Easterein met Doede Rients Okkema, Rémon Tie Bouma en Jan Schurer met 5-3 en 6-6 te verslaan. Op die stand was de afstand tot het perk voor de opslager van Eaterein te ver. Bolsward pakte in deze finale de zaken energiek aan en pakte snel een spel voorsprong. Toen was het de beurt aan Eaterein om een bordje te pakken. Het fanatieke thuispubliek begroette dit eerst met gejuich. Bolsward zat niet bij de pakken neer en pakte drie bordjes op rij (5-3), voordat Easterein weer van zich deed spreken door een spel te pakken. Het leek 5-4 te worden toen Easterein in het negende eerst een 0-6 voorsprong pakte. Bolsward knokte zich terug tot 6-6 en op die stand bleef de opslager van Easterein in gebreke. Opmerkelijk was dat Bolsward al de keren dat het in deze finale 6-6 werd het bordje pakte. Toeslaan wanneer het er toe doet!

Bolsward kwam in de finale door in de eerste omloop Witmarsum te verslaan (5-0 en 6-6), in de tweede omloop Jelsum-Cornjum-Britsum (5-1 en 6-2) en in de derde omloop Franeker (5-3 en 6-0). De halve finale tegen het partuur van Dronryp werd een regelrechte triller. Niets lukte meer bij Bolsward en al snel keek men tegen een 3-1 en later 5-3 achterstand aan. Met hangen en wurgen kwamen de Bolswarders terug in de race. Ten slotte kwam alles aan de hang met de Rypsters in het perk en Van Zuiden aan de opslag. Het werd in Easterein doodstil. Van Zuiden bracht de bal in het perk bij de voorinse van Dronryp. Die raakte de bal niet goed, getuige de kwaadslag. Het duurde even voordat iedereen besefte wat er gebeurde, want het zich was de hele dag heel slecht. Maar de bal was kwaad en Bolsward in de finale.

Door deze overwinning werden Julian Faber en Peter van Zuiden winnaars van het individuele KNKB-juniorenklassement en Bolsward winnaar van het afdelingsklassement in deze categorie met 8 punten.

De eerste afvaardiging van Bolsward verloor in de eerste omloop van de latere premiewinnaars Easterein.

Noteer vast in uw agenda. Receptie en huldiging Jong Nederland winnaars op vrijdag 25 september a.s. om 20.00 uur in de kantine op het kaatsveld!

Jongfeinte2015

(Bron foto: www.kaatsen.nl)

Scroll naar boven