Nederlands Kampioenschap schoolmeisjes 2019 voor Bolsward!

Op zaterdag 22 juni was het NK schoolmeisjes in Stiens. De drie voorgaande afdelingswedstrijden in Harlingen, Raerd en Hommerts waren gewonnen door Bolsward. Dus Bolsward met Inge Blanke, Femke Folkerts en Noa Elzinga was torenhoog favoriet. Maar op zo’n dag moet het dan altijd maar gebeuren.

In de eerste omloop stond Goënga op de lijst als tegenstander. De dames uit Goënga beten goed van zich af, maar op 5-2 en 6-0 was de winst voor Bolsward binnen.

Een omloop later was Folsgare de tegenstander. De spanning was hoog en Folsgare kaatste hun beste partij van dit seizoen. Noa was het even kwijt en Femke nam zonder een woord te zeggen de voor best opslag over. Dit pakte goed uit, want een 3-1 en 6-4 achterstand werd omgebogen naar een 5-3 voorsprong. Het taaie Folsgare gaf niet op en kwam terug tot 5-5, maar gelukkig was het laatste eerst voor Bolsward.
In de derde omloop opnieuw een zware tegenstander: Dronrijp. Meteen de koe bij de horens pakken pakte goed uit. Op 5-3 en 6-4 voorsprong maakte Inge het in het tussenspel prachtig af door bij een heel dikke kaats de bal boven te slaan! De halve finale verliep vlot. De Trije Doarpen (Niawier-Metslawier-Oosternijkerk) was hier de tegenstander. Met 5-0 6-2 werd de finale veilig gesteld. Hier was Stiens de tegenstander. Soepel liep Bolsward uit naar 5-0. Stiens pakte nog een spel, maar op 5-2 en 6-2 sloeg Noa zo sterk op dat Stiens de kaats niet voorbij kon.

Een fantastische dag waarbij niks cadeau werd gekregen en we de krans verdienden!

Dank aan iedereen die het mogelijk maakte om zo te presteren: de veldleggers voor trainingswedstrijden, de leden van de kv voor extra trainingen en om als sparringspartner te fungeren, de kv zelf natuurlijk en alle supporters die ons hebben aangemoedigd!

v.l.n.r: Noa Elzinga, Inge Blanke en Femke Folkerts
Scroll naar boven