Net als vorig jaar wint Trio Van der Bos in Bolsward

Net als vorig jaar won trio Van der Bos de vrije-formatiewedstrijd in Bolsward. Ten opzichte van vorig jaar in een iets andere samenstelling. Tjisse Steenstra had Van der Bos en Triemstra verlaten en was vervangen door de latere koning van de partij Erwin Zijlstra.

Tegenstander in de finale was – misschien wel verrassend – Enno Kingma, Kees van der Schoot en Menno van Zwieten. Zij versloeg in de tweede omloop in elk geval verrassend het favourite partuur van Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar.

In de finale liepen Kingma cs. uit naar een 5-3 voorsprong. Van der Bos en zijn maten kwamen weer op gelijke hoogte. Met 5-5 stond partuur Kingma aan de opslag. Een misser van Kingma en twee van Van Zwieten hielp partuur Van der Bos aan een 6-0 voorsprong. Van der Bos moest een kaats verdedigen met die 6-0 voorspong. Dat deed hij perfect. Een zitbal hielp Van der Bos, Triemstra en Zijlstra aan de overwinning.

Partij van de dag was die tussen de parturen 9 en 10 op de eerste lijst. Die tussen de gebroeders Van Zuiden. Een partij met afwisselend prachtig kaatsen en vele missers. Een hoogtepunt was wel dat Laas Pieter van Straten met een 5-4 6-6 in het voordeel van de oudste Van Zuiden de bal niet sloeg, maar ving in het perk. Hierdoor kwam 5-5 aan de telegraaf. In dit laatste eerst hadden beide parturen kansen op de overwinning. Ten slotte was het Allard Hoekstra die met een bovenslag op 6-6 de partij naar het einde bracht en hemzelf met zijn maten Peter van Zuiden en Laas Pieter van Straten naar de halve finale.

In die halve finale hadden Van Zuiden cs. niet veel te vertellen tegen partuur Kingma. Kingma en zijn maten liepen naar een regelmatige overwinning en gunden de tegenstanders geen kansen.

Prijswinnaars Bolsward:

1. Gert-Anne van der Bos (Mantgum), Taeke Triemstra (St.-Jabik) en Erwin Zijlstra (Easterlittens);

2. Enno Kingma (Leeuwarden), Kees van der Schoot (Sexbierum) en Menno van Zwieten (Heerenveen);

3. Peter van Zuiden (Bolsward), Allard Hoekstra (Franeker) en Laas Pieter van Straten (Feinsum)

Scroll naar boven