Nieuwsbrief 3 op 28 april 2021

Koninklijke onderscheiding Janneke Pagels
Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagd Janneke Pagels te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding op 26 april jl. uit handen van burgemeester Jannewietske de Vries.
Naast dat Janneke veel vrijwilligerswerk heeft gedaan voor onze vereniging is zij ook als vrijwilliger actief bij de golfclub Gaasterland en de Doopsgezinde Kerk. Daarnaast heeft Janneke in het bestuur van de KNKB gezeten en is lid geweest van de technische commissie van de KNKB.

Gebruik veld
Gebruik van het veld voor trainingsactiviteiten is altijd mogelijk. Denk er dan wel aan om de coronaregels te volgen. De belangrijkste zijn:
De kleedkamers, kantine en toiletten mogen niet worden gebruikt, behalve het herentoilet.
Jongeren tot 27 jaar mogen trainen. Ben je 27 jaar of ouder dan mag je trainen in groepjes van maximaal vier die zich niet mogen vermengen.
Een nazit is niet toegestaan. Iedereen gaat na de training direct naar huis.
Publiek is niet toegestaan. Alleen de spelers en de trainer mogen op het veld.
Hou je hier a.u.b. aan. Doe je dit niet dan kan dit voor de vereniging enorme gevolgen hebben. Als uiterste maatregel kan de gemeente de accommodatie sluiten met een forse boete. En dat willen we met zijn allen niet.

Competitiekaatsen senioren/jongens/meisjes
Er is geen toestemming om te competitiekaatsen. In het door de KNKB met de betrokken gemeenten opgemaakte Protocol (in samenspraak met de Veiligheidsregio) staat het duidelijk:

officiële wedstrijden en competities zijn niet toegestaan.

Wat wel mag is trainen in de buitenruimte. Voor personen van 27 jaar en ouder geldt dan dat dit in vaste groepjes wordt gedaan van ten hoogste 4 personen.
We moeten wachten tot de eerstvolgende persconferentie. Die is op 3 mei. Volgens de planning wordt er dan meer bekend over sporten in de buitenruimte. De ingangsdatum is dan 11 mei.
Wel mag je muurkaatsen. Voor personen van 27 jaar en ouder geldt dan dat dit enkel 1 tegen 1 is.
Het is niet anders maar we moeten nog even geduld hebben.

Nieuwe d.e.l.-shirts
De oude shirts werden steeds minder, valer en hadden lange mouwen. Tijd voor iets nieuws. We hebben voor alle maten nieuwe d.e.l.-shirts besteld. En wel met korte mouw. Een wens van de meeste kaatsers.
Wil je op Federatie- of KNKB-niveau kaatsen dan kun je zo’n shirt voor een
seizoen bij de kaatsvereniging huren. Hoe dat moet? Kijk even in het clubblad dat kortgeleden is bezorgd (blz. 13). Overigens geven we niet eerder shirts uit wanneer er duidelijkheid is over het begin van het
Federatie- en KNKB-kaatsen.

Coronamaatregelen ledenpartij jeugd
Afgelopen zondag was de Detmar Troost Seizoensopening voor de jeugd. De uitslagen staan binnenkort op onze site. Wat heel goed is gegaan is dat iedereen zich prima aan de coronaregels heeft gehouden.
Natuurlijk is het zuur dat u uw kind niet aan mag moedigen, maar onder de huidige omstandigheden is het niet anders.

Afgelastingen bij kv Bolsward tot nu toe
7 mei KNKB junioren d.e.l.
9 mei KNKB meisjes d.e.l.
15 mei Tweekamp Bolsward – Den Haag

Schoolkaatsen 26 mei
Het schoolkaatsen is ten opzichte van vorige jaren veranderd. Dat vindt niet meer plaats op basis van de `oude gemeenten´, maar op basis van de nieuwe gemeenten. Je komt als partuur op de eindwedstrijd in Franeker terecht als jouw partuur zich hiervoor plaatst. Die eindwedstrijd is, zoals het nu staat op 16 juni. De voorwedstrijden waar je school zich kan plaatsen zijn in onze gemeente op 9 juni in Makkum of Goënga. In beide plaatsen wordt gekaatst in een A- en B-groep.
Als kaatsvereniging Bolsward vinden we het heel belangrijk dat iedereen die dat wil kan schoolkaatsen in Bolsward. Daarom is er op 26 mei een schoolkaatswedstrijd in Bolsward op het kaatsveld. We gaan de scholen benaderen om zoveel mogelijk parturen samen te stellen. Dan kunnen we meteen even bekijken wie in de A- of in de B-groep naar de voorwedstrijd kan.

Coronacoördinator
Net als vorig jaar is Lammert Leeuwen coronacoördinator.

Dan nog dit
We hopen dat in overeenstemming met het routeplan onze activiteiten met ingang 11 mei mogen worden uitgebreid. We zijn er net als jullie aan toe.
Nog een week geduld en dan weten we meer.

Nieuwsbrief 3 in PDF op 28 april 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven