NK jongens Beetgum zaterdag 17 juli 2021

Dietmer, Yoram en Redmer gingen zaterdagochtend om op deze dag te strijden om het Nederlands Kampioenschap jongens in Bitgum. Een prachtige kaatsarena op een zonovergoten dag. Deze dag moest het gebeuren. De laatste kans op een NK-titel in de jongenscategorie. Het lot was redelijk gunstig met een eerste wedstrijd tegen Morra-Lioessens 2. In een niet al te beste wedstrijd met weinig inspanning een 5-1 6-0 overwinning. Groeien in de dag!

In de tweede omloop tegen Arum 2. Het begint te lopen, balletjes boven, zitballen en veel buitenslagen van de tegenstander resulteerde in 5-0 6-2 overwinning. Geen energie verspillen op deze warme dag!

Na twee omlopen op het bijveld te hebben gekaatst, op naar het hoofdveld en de derde omloop tegen Exmorra. Een familiestrijd tussen Dietmer en Marten Leijenaar. Maar ook een treffen met Jurre Reitsma die bij onze vereniging traint.
Een gelijkgaande strijd waarbij Bolsward uiteindelijk uitloopt naar 5-3. Door sterk kaatsen weten ze ook het laatste eerst op 6-4 binnen te slepen. In de prijzen!
Tussen de wedstrijden door rust pakken en energie tanken door het eten van soep, broodjes en zoute koekjes. En het plan voor de volgende wedstrijd maken. Tegenstander: het sterke Jellum Bears. Tegen dit partuur hadden we dit seizoen al twee keer verloren en één keer gewonnen. Bij winst gloort een finale plek via een staand nummer. De start is voor Jellum Bears op 6-6 naar 1-0. Het volgende eerst gaat op 6-6 naar Bolsward. Het wordt duidelijk dat de winst in het perk moet worden gehaald, de opslag loopt niet zoals het moet. Na spellen gelijk via bovenslagen en opslagfouten 6-0 achter en een kaats. Kaats pakken is 6-2 en 2 bovenslagen van Yoram maakt 6-6. Met een kaats draaien. Dietmer behoudt de kaats en de 3-2 hangt. Dat is een mooi bordje, nu goed starten.
Het loopt anders. Opnieuw met 6-0 achter door een bovenslag en opslagfouten. Wederom een kaats, dus draaien. Het kan nog een mooi eerst worden. Kaats pakken, opslag fout en boven maakt 6-6 en weer een kaats te verdedigen. Wederom sterk op 6-6 maakt 4-2. En ja hoor, weer met 6-0 naar het perk, maar ook nu pakt Bolsward het eerst 5-2. Wat een wedstrijd. Via een eenvoudig laatste eerst volgt de uiteindelijke winst op 5-2 6-0. Een ticket naar de finale!

Nu eten en rusten en een wedstrijdplan maken en de tegenstander bekijken. Dat is Dronryp, waar Rick Minnesma, Jorrit Nanninga en Rutger Kumbangsila de andere halve eindstrijd van Morra Lioessens 1 weten te winnen. Rick is tijdens een eerdere wedstrijd tegen Berlikum geblesseerd geraakt en heeft kramp verschijnselen. Maar een finale is een finale dus jongens: Scherp zijn!

Na het volkslied start de partij. Bolsward start tegen 2 Rypsters, omdat Rick zich alsnog door de fysiotherapeut laat behandelen. Op de stand 2-2 in het eerste eerst komt Minnesma binnen de lijnen. Bij de volgende slag raakt Jorrit Nanninga geblesseerd bij het slaan van een kaats, kramp. Hoe nu verder? 2 blessures. Veel is onduidelijk, de jongens van Bolsward willen kaatsen, maar kunnen niet. Na ruim twintig minuten discussiëren over wat wel en niet mag, stappen er uiteindelijk 2 Rypsters van Dronrijp 2 het veld op om de wedstrijd af te maken. Bolsward is gretig en pakt deze kans met beide handen aan. Ze stomen door naar 5-0. Op 6-4 mag Dietmer opslaan en weet Redmer de bal te retourneren en blijft er een kleine kaats liggen. Draaien. Yoram en Redmer in het perk. Redmer krijgt de bal voorin en weet de kaats eenvoudig te passeren en zodoende wint Bolsward het NK bij de jongens.

Een bizarre finale die uiteindelijk voor Bolsward goed uitpakt met de winst. Een fantastisch resultaat.

Scroll naar boven