Noa Elzinga blijft winnen

Zaterdag 6 juli waren de KNKB schoolmeisjes op bezoek in Bolsward. Zij kaatsten in een A- en B-klasse. De dag begon onder een zonnetje, later een beetje regen. Toen konden eindelijk weer eens een keer de kvBolsward paraplu’s uit de Pluwein aan de massaal opgekomen keurmeesters worden verstrekt om toch nog enigszins droog te blijven.

A-klasse

4 parturen stonden op de lijst. Na twee partijen waren er twee parturen die twee keer hadden gewonnen. Het was het partuur van Noa Elzinga en Marsha Boersma en het partuur van Ilse Marije van Beem met Eline van Dijkhuizen.

In hun derde partij moesten deze dus tegen elkander. Van Beem cs. nam snel een spel voorsprong door gepoedel aan de kant van Elzinga c.s. Partuur Elzinga herpakte zich op tijd en stoomde door naar de vijf eersten.  De tegenstander pakte nog wel een bordje, maar door een 5-3 6-2 zege waren de gouden ballen en de kransen voor Noa Elzinga en Marsha Boersma. Voor de verliezers resteerde een mooie HEMA-bon van € 15,00 als tweede prijs.

Met deze overwinning komt Noa Elzinga op een totaal van 36 KNKB-punten. Dat is meer dan de leider bij de heren hoofdklasse.

B-klasse

In de B-klasse 13 parturen op de lijst. Zij kaatsen met een verliezersronde. De verliezersronde werd een prooi voor Janneke Posthumus (Ried) en Elbrich Kooistra (Loënga). Zij wonnen de finale van de verliezersronde met 5-2 en 6-4.

In de winnaarsronde waren zelfs vier prijzen te verdelen. In de eerste halve finale won partuur 12 (Gerbrich Kosten uit Tzum en Suzanna Allema uit Niawier) van 5-4 6-6 van Marrit Wielinga (Tzum) en  Marije Bokma (Stiens).

De andere finalist werd partuur 9 met Elske van Straten (Finkum) en Dido Iedema (St.-Anne). Zij wonnen pas op 5-5 6-6 van Selma v/d Wal en Jelly Hiemstra (beiden Menaam).

De zware partij in de finale was partuur 9 aan te zien. Na een bordje op een wat ongelukkige manier kwijt te zijn geraakt stoomden Gerbrich en Suzanne door naar de winst. Op 5-2 en 6-4 ging de winst naar dit partuur.

Prijswinnaars:

A-klasse:            

  • 1ste:                        Noa Elzinga (Bolsward) en Marsha Boersma (Stiens)
  • 2de:                         Ilse Marije van Beem (Dronryp) en Eline van Dijkhuizen (Nijland)

B-klasse:

  • 1ste:                        Gerbrich Koster (Tzum) en Suzanne Allema (Niawier)
  • 2de:                        Elske van Straten (Finkum) en Dido Iedema (St.-Anne)
  • 3de:                        Marrit Wielinga (Tzum) en Marije Bokma (Stiens)
  • 3de:                        Selma van der Wal en Jelly Hiemstra (beiden Menaam)
  • 1ste verl.:              Janneke Posthumus (Ried) en Elbrich Kooistra (Loënga)

Scroll naar boven