Noa en Julian sterkste paar op Slagerij de Boer Pearkekeatsen

Op zondag 7 juli werd het Slagerij de Boer Pearkekeatsen verkaatst met 14 paartjes op de lijst. Het werd een prachtige kaatsdag waar Noa Elzinga en Julian Faber de kransen wonnen.

In de eerste omloop was in de meeste partijen snel duidelijk wie het sterkere duo was. Er werd dan ook in de meeste gevallen met een groot verschil aan de telegraaf een eindstand genoteerd. Dit betekende wel dat in de winnaarsronde de mouwen opgestroopt moesten worden en daarnaast een leuke verliezersronde werd verkaatst. In de tweede omloop waren er een tweetal spannende partijen te noemen. Elske Rijpma en Leo Bekema wisten na een lange strijd te winnen van Freerkje Hoeke-Walsma en Kees Bekema. In de verliezersronde wonnen Lisanne Leijenaar en Silvan Elzinga van Chris Lemke en good old Johan Bekema. Deze partij bleek Lisanne een zeer goede invalster voor de geblesseerd geraakte Clara Houtsma.

In de halve finale was de meest opvallende partij van de dag de strijd tussen Inge Blanke en Ferdinand van de Zee tegen Noa en Julian. Doordat Inge zeer sterk stond te kaatsen en daarbij goed werd gesteund door Ferdinand ging de puntenverdeling gelijk op. Er werd in deze partij ook door de dames regelmatig een bal ver boven geslagen. Echter bij het pakken van het vierde eerst door Noa en Julian wisten zij door te stomen en de 5-3 overwinning te pakken. Inge en Ferdinand pakten daardoor de derde prijs.

De andere halve finale werd met zeer duidelijke cijfers beslist door Géjanna Dijkstra-Buma en Gijsbert Knol tegen Elske Rijpma en Leo Bekema. Waarschijnlijk had de zware partij daarvoor teveel energie gekost, waardoor Elske en Leo niet genoeg tegenstand konden bieden.

In de finale stonden Noa en Julian wederom zeer sterk te kaatsen, waardoor Géjanna en Gijsbert er niet aan te pas kwamen. Met een 5-1 overwinning waren de winnaars snel bekend. In de verliezersronde kwamen Anna IJdema en Johan Bekema in de finale tegen Lisanne Leijenaar en Silvan Elzinga. Anna wist in het perk regelmatig de ballen mijlenver weg te slaan. Ook stond haar vriend Johan goed te kaatsen. Hierdoor wisten ze de jonge talenten Lisanne en Silvan te verslaan en de eerste prijs in de verliezersronde te pakken. Het publiek werd tijdens en na het kaatsen veelvuldig voorzien van een heerlijk stukje worst, doordat partijsponsor Yde de Boer nog een grote zak vleeswaren uit de slagerij had gebracht.

Uitslag:

Winnaarsronde:

  • 1e prijs  Noa Elzinga en Julian Faber
  • 2e prijs Géjanna Dijkstra-Buma en Gijsbert Knol
  • 3e prijs  Elske Rijpma en Leo Bekema  /  Inge Blanke en Ferdinand van der Zee

Verliezersronde

  • 1e prijs  Anna IJdema en Johan Bekema
  • 2e prijs  Lisanne Leijenaar (Clara Houtsma) en Silvan Elzinga
Scroll naar boven