Noa, Rixt en Inge de winnaars Ald Meijers za. 7 aug. 2021

Zaterdag 7 augustus de dag van de Ald Meijers voor de meisjes. De loting had het nummer 13 opgeleverd. Hetzelfde nummer als de pc winnaars van afgelopen woensdag 4 augustus. Een voorteken?

1ste omloop

Rixt en Inge Blanke gingen samen met Noa Elzinga deze dag de strijd aan met de andere afdelingen en hebben Peter van Zuiden als coach aan hun zijde

De eerste omloop tegen Makkum. Deze keer zonder Larissa Smink, maar nog altijd een geduchte tegenstander. Ilse Zwaagstra en Lieke van Loon zijn per slot van rekening de NK winnaars dus Bolsward kan aan de bak. 

Noa bij Bolsward komt net terug van een hamstringblessure en daarom is het de vraag hoe  deze dag zal uitpakken. De start is niet geweldig en voordat de dames het goed en wel door hebben  hangt er een spel voor Makkum aan de telegraaf. 

Noa plaatst daarna 3 zitballen  waarna Bolsward met een kaats mag draaien. Door de kaats te pakken komen ze op 2-1 en dat is de aansluiting. Sterk werk in het perk en opslagmissers van de kant van Makkum zorgen voor de 2-2. Het belangrijke 5de eerst gaat op 6-4 naar Bolsward doordat Bolsward de weet te behouden, 3-2 voor. Via 6-0 naar 4-2 en het gaatje is geslagen. Bolsward pakt door. Rixt slaat op 6-2 de kaats voorbij; dat maakt 5-2. Nu het laatste eerst. De dames lopen door naar 6-2 en op deze stand krijgt Rixt de bal en slaat deze boven. . 

2de omloop Stiens

Bolsward begint sterk in het perk. Noa slaat meteen twee ballen boven. Kaats en een voorslag maakt 6-0. Rixt weet de kaats te behouden met haar opslag: 1-0. Via 6-2 en een zitbal van Rixt komt Bolsward op een spel voorsprong.

Bolsward weet ook het derde eerst te pakken op 6-4. Stiens krijgt de kans op een bordje en komt 6-2 voor in het vierde eerst, maar door 3 opslag missers van de kant van Stiens pakt Bolsward de 4-0 voorsprong en lopen vlot via 6-2 naar 5-0 voorsprong. Door goed keren voor de kaats van Inge komt Bolsward op 6-2. Stiens krijgt vervolgens nog 4 punten maar op 6-6 slaat Stiens voor.. 

Halve finale Goënga

Goënga start aan de opslag en plaatst 2 zitballen bij Noa. Met 4-0 achter in het eerste eerst. Buiten maakt 4-2. Dikke kaats voor Bolsward en een buitenslag en voorslag van Goënga betekent 6-4 voor Bolsward. Noa plaatst een diepe bal en de 1-0 hangt. Een eenvoudig eerst volgt met 6-0 en het behouden van de kaats. 2-0 voor. Nu door en het 3de bordje pakken. De dames komen met 6-2 voor. Kaats niet voorbij is 6-4. Kleine kaats is draaien, aai dat is 6-6. Noa mag op en plaatst de bal buiten, 2-1. Goënga heeft de aansluiting te pakken. Noa voor en buiten is 4-0 achter. Rixt neemt het over, maar ook Rixt weet het perk even niet te vinden, 6-0 achter. Zitbal Rixt is 6-2, kaats erbij is draaien. De dames komen terug tot 6-6. Nu slaat Rixt op, maar net als het vorige eerst, een opslagfout van Noa op 6-6, volgt nu een opslagfout van Rixt dus spellen gelijk. In het 5de eerst komt Bolsward met 6-2 achter door foutjes. Fouten van Goënga maken 6-6. Nu mag Goënga op 6 gelijk opslaan. Noa krijgt de bal voorin en veegt deze boven: 3-2. Wederom boven Noa en buitenslagen van Goënga maakt 6-0, nu volgt een bovenslag van Rixt en dat is 4-2. Bij deze actie raakt Monique Lootsma van Goënga geblesseerd en zij moet voor een behandeling het veld verlaten. Na de behandeling goed starten dat is belangrijk! Dat wordt de dames duidelijk gemaakt door Peter. Gelijk een kaats op Goënga en dan mag Monique opslaan. Die weet ondanks de behandeling punten te maken waarna Goënga via 6-0 op 4-3 komt. Dat was niet de bedoeling. Bolsward herpakt zich en pakt op 6-4 de kaats en dus 5-3. Weer een 6-6 stand, Goënga op de “dea” en Noa mag opslaan…………voor, dat is 5-4. Via 4-4 en voor van Goënga gaat Bolsward naar een 6-4 voorsprong. Een dikke kaats voor Bolsward en die ze weten te behouden. Einde van de partij. De dames van Bolsward gaan naar de finale van de Ald Meijers. 

Finale Jirnsum 

Het eerste eerst gaat naar Bolsward op 6-2. Kwaad op van Noa op 6-6 in het tweede eerst betekent eersten gelijk. Na 6-4 en buiten van Jirnsum hangt de 2-1 aan de telegraaf. Opnieuw een 6-6 aan de hang en de kaats moet nu voorbij. Dat lukt net niet, 2-2.

In het 5de eerst opnieuw 6-6 aan de telegraaf en een kaats van tien meter met de Bolswarder dames in het perk. Via een tric trac situatie weet Bolsward de kaats te passeren, 3-2 voor. Het volgende eerst gaat via 6-4 en een buitenslag van Jirnsum opnieuw naar Bolsward, dat maakt een 4-2 voorsprong. Bovenslagen Bolsward en kaatsen behouden maakt 5-2.  Nu nog het laatste eerst pakke. 6-4 achter. Een buitenslag van Jirnsum betekent 6-6. Bolsward mag op deze stand een kaats verdedigen en de partij uitmaken. En dat lukt! Jirnsum laat de opslagbal van Noa vallen en hoopt op een buitenslag maar de bal is binnen de touwen en kv Bolsward pakt de winst op de Ald Meijers. En dit na de eerdere winst op de Jongensbond. Wat een prachtige successen voor kv Bolsward.

Scroll naar boven