Open Belgium wall ball toernooi 4 en 5 januari 2020

Zaterdag 4 en zondag 5 januari werd het open Belgium wall ball toernooi gespeeld. Dit toernooi vond plaats in Huissignies België.

Namens kv bolsward waren Noa Elzinga, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma actief. 

De toernooi vorm was het dubbel spel. Zaterdag speelden de categorieën 9-, 13- en 17- hun wedstrijden. Zondag de categorieën 11-, 15- en 19-.

Dit had als voordeel dat je in 2 categorieën kon spelen. In de eigen categorie en een categorie hoger. 

Silvan en Tymen speelden zaterdag in de 13- categorie en zondag in de 15-.

Noa speelde samen met haar dubbel partner Lisanne Scharringa. Dit deed ze zaterdag in de 17- categorie en zondag in de 15-.

Silvan en Tymen hadden zaterdag een zware opgave. Ze waren ingedeeld in de poule met de latere winnaars van het toernooi, 2 Belgen. Deze Belgen trainen gemiddeld 3-4 keer per week en lieten Silvan en Tymen alle hoeken van het veld zien. Deze jongens waren een jaar ouder en met name qua kracht kwamen Tymen en Silvan dan ook te kort. Op zich niet erg want juist van verlies partijen kun je veel leren. De eerste wedstrijd werd met 15-5 verloren. De tweede wedstrijd tegen een ander Belgisch duo wisten de jongens wel te winnen (15-8). De laatste wedstrijd moest bepalen of de jongens door konden naar de finale ronde. Deze wedstrijd speelden ze tegen een Nederlands duo. Silvan en Tymen kwamen niet in de wedstrijd en dan moet er gevochten worden voor ieder punt. Te veel fouten resulteerde uiteindelijk in een 15-8 verlies, en dus uitschakeling.

Zondag mochten de jongens ervaring opdoen in de categorie 15-. Ook hier waren ze niet gelukkig met de poule indeling. Opnieuw in een poule met de latere winnaars en weer waren dit 2 Belgen. Hier kregen ze in de eerste wedstrijd 15-2 klop. De 2de wedstrijd werd verloren met 15-8 en ook de 3de wedstrijd ging met deze cijfers verloren. Al met al een prachtige ervaring voor beide jongens.

Noa en Lisanne mochten zaterdag in de 17- een dubbele poule spelen met, voor de nummers 1 en 2 in de poule, een finale ronde.

In de poule wisten Noa en Lisanne alle wedstrijden te winnen. 15-13, 15-8, 15-11 en 15-8. In de finale mochten Noa en Lisanne het opnemen tegen Senne en Iris. In de poule waren dit al spannende wedstrijden en zo ook de finale. Noa en Lisanne starten goed en wisten de voorsprong uit te bouwen naar 12-8 echter toen haperde het even en kwamen Senne en Iris zo maar langszij. Uiteindelijk werd de finale met 15-13 verloren. Een mooie 2de plaats in de categorie 17-.

Zondag mochten Noa en Lisanne aantreden in de 15-. Een poule waarin ze 3 wedstrijden moesten spelen en waar de nummer 1 en 2 zich plaatsten voor de finale. De eerste wedstrijd was een herhaling van de finale van zaterdag. Deze wedstrijd verloren de dames opnieuw met 15-13. Beide andere poule wedstrijden werden gewonnen met 15-10 en 15-8 maar dit ging niet geheel naar wens. Echter de winst was voldoende om door te gaan naar de finale. De andere finalisten waren opnieuw Senne en Iris. Zij wisten zich te plaatsen met 3 winst partijen. De finale  beloofde een spektakel stuk te worden. Noa en Lisanne hadden constant 1 of 2 puntjes achterstand. Bij een achterstand van de 13-12 kregen Noa en Lisanne de opslag terug. Noa kon door goed serveer werk druk zetten en zo de punten opbouwen. Na 13-13 liepen Noa en Lisanne door naar 15-13 en wisten ze de 15- finale winnend af te sluiten. 

Zo kwam aan het wall ball weekend in België een einde en kon de reis terug aanvangen.

Scroll naar boven